Kun for Mynthe

Kun for Mynthe

Mærkelige Mynthe 5

Mynthe har længe ønsket at besøge sin oldemor Annas fødeegn i det sydlige Polen, og nu går drømmen i opfyldelse. Turen går ikke som forventet.

Pris: 269,95 kr.
Køb
Læs mere

Mynthe har længe ønsket at besøge sin oldemor Annas fødeegn i det sydlige Polen, og nu går drømmen i opfyldelse. Turen går ikke som forventet. To dramatiske hændelser i løbet af ferien hjælper alligevel Mynthe på vej til at træffe den store beslutning om, hvad hun skal stille op med sin særlige evne. Og med sine stærke følelser for Markus, for ham kan hun ikke glemme.

Sanseløs af angst tumlede hun videre hen ad stien, fuldstændig forfærdet ved tanken om, hvad der ville ske, hvis hun faldt igen. For så ville han være over hende, manden, som hun ikke kunne se derinde i mørket.

Dette er den femte bog i serien om Mærkelige Mynthe. Den første bog fik Bogslugerprisen og var nomineret til Orla-prisen.

Anmeldelser og omtale

"Kun for Mynthe skuffer ikke. Tværtimod (...) Dorte Roholte fortæller i et flydende og troværdigt sprog, som drager læseren helt ind i Mynthes inderste." – æseløre.dk

Interview med forfatteren

Tre hurtige til Dorte Roholte

Der er gået mere end et par år, siden de første tre bøger om Mynthe udkom. Hvorfor valgte du at vende tilbage og skrive videre om Mynthe? 

Det lykkedes mig aldrig rigtigt at slippe hverken Mynthe eller tankerne om hende, da den tredje bog om hende var udkommet. For der var så meget, jeg stadig gerne ville fortælle om hende, blandt andet om hendes forældres modvilje og manglende forståelse for eller tro på hendes særlige evner. Jeg ønskede sådan, at Mynthe skulle få ”oprejsning” på den bane, og det har hun nu fået i bind 4, Mynthe  & Markus. Og så var der det måske største spørgsmål af dem alle, nemlig hvad Mynthe skal stille op med det, hun kan. Det giver hende absolut ikke kun glæde og spænding, men påvirker i mange tilfælde hendes forhold til andre mennesker negativt. Det bliver afklaret i bind 5, Kun for Mynthe. Desuden har jeg lige siden jævnligt modtaget mails fra både piger, skolebibliotekarer og endda også pigernes mødre med spørgsmålet om, hvornår der kom mere om Mynthe og alle de andre karakterer i bøgerne. Derfor blev Mynthe ved at pusle i mit baghoved, og jeg skrev idéer ned, når de meldte sig. Af disse grunde er jeg så glad for at have fået muligheden for at følge Mynthe lidt længere på vej.  

Mynthe er synsk. Hvordan har du det selv med det overnaturlige? 

Hm, hvor meget kan jeg skrive? Ha ha. Hvis jeg skal gøre det nogenlunde kort, så forholder det sig sådan her: Jeg er ikke selv synsk og kender ingen, der er det. Men … jeg har i fire tilfælde været ude for noget, som ikke kan anbringes andre steder end i kassen med ”uforklarlige hændelser”. Jeg er faktisk et temmelig jordbundent menneske, og hvis en anden havde fortalt mig, at de havde haft oplevelser som mine, ville jeg nok have været lidt skeptisk og tænkt ”Hm, virkelig?” – men jeg ved, hvad jeg hørte og følte omkring mig, og det var i fuldt dagslys og ikke under indflydelse af andet end kaffe. Så jeg vil ikke afvise, at der findes … noget. 
 
Er du helt sikker på, at der ikke kommer flere bøger om Mynthe?

Da jeg satte det sidste punktum i manuskriptet til Kun for Mynthe, var jeg glad og tilfreds, for nu syntes jeg, at hun var dér, hvor hun skulle være, og dér, hvor jeg kunne slippe hende. Jeg tænker stadig på Mynthe og opfatter hende nærmest som en pige, jeg kender personligt, men jeg er sikker på, at hun kan klare sig uden mig. 

Presse

Her kan du finde billedmateriale.

Billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering. Forside                                                                               

 

Forfatterfoto af Dorthe Roholte
Foto: Mona Grundsøe
 
Download poster                                                     
Kun for Mynthe - Mærkelige Mynthe 5
Dorte Roholte
1. udgave 2020
Softcover
Aldersgruppe: 10-12 år, 13+
ISBN: 9788762733718
Antal sider: 160
Pris: 269,95 kr.
Serie: Mærkelige Mynthe
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 02-03-2020

Kig i bogen

Forfatter

Dorte Roholte

Dorte Roholte

Dorte Roholte, f. 1958, er egentlig apoteksuddannet, men forlod i 1989 faget til fordel for skriveriet. Hun har udgivet 77 bøger, langt de fleste for børn og unge. Læs mere

Lignende bøger