Kun for Mynthe

Kun for Mynthe

Mærkelige Mynthe 5

Mynthe har længe ønsket at besøge sin oldemor Annas fødeegn i det sydlige Polen, og nu går drømmen i opfyldelse. Turen går ikke som forventet.

Pris: 129,95 kr.
Køb
Læs mere

Mynthe har længe ønsket at besøge sin oldemor Annas fødeegn i det sydlige Polen, og nu går drømmen i opfyldelse. Turen går ikke som forventet. To dramatiske hændelser i løbet af ferien hjælper alligevel Mynthe på vej til at træffe den store beslutning om, hvad hun skal stille op med sin særlige evne. Og med sine stærke følelser for Markus, for ham kan hun ikke glemme.

Sanseløs af angst tumlede hun videre hen ad stien, fuldstændig forfærdet ved tanken om, hvad der ville ske, hvis hun faldt igen. For så ville han være over hende, manden, som hun ikke kunne se derinde i mørket.

Dette er den femte bog i serien om Mærkelige Mynthe. Den første bog fik Bogslugerprisen og var nomineret til Orla-prisen.

Anmeldelser og omtale

"Kun for Mynthe skuffer ikke. Tværtimod (...) Dorte Roholte fortæller i et flydende og troværdigt sprog, som drager læseren helt ind i Mynthes inderste." – æseløre.dk

Lektørudtalelse

Kun for Mynthe

Kort om bogen:
Mange har ventet på dette nye bind i serien om "Mærkelige Mynthe". 14-årige Mynthe er synsk, og det får stor betydning for hende på en ferie i Polen. Her sættes hendes synske evner på prøve. Spændende og vedkommende bog for 11-14-årige.

Beskrivelse:
Mynthe og hendes forældre besøger oldemor Annas fødeegn i det sydlige Polen. Mynthe er synsk, men hun har ikke fuld kontrol over sine overnaturlige evner. Uden varsel kan hun pludselig se ind i andre personers fremtid eller fortid. Det er en evne, hun har haft i et par år. Mynthe kan ikke finde ud af, hvordan hun skal bruge sine okkulte egenskaber. De er både en velsignelse og en forbandelse. Da hun er ankommet til Polen, får hun pludselig en voldsom angst, mens hun går tur i en skov. Hun søger tilflugt i en villa, hvor der bor en venlig gammel mand. Her får hun et syn, der har forbindelse til mandens datter. Nu har Mynthe sat et større drama i gang.

Vurdering:
Varm og menneskelig historie om en følsom og reflekterende pige. Bogen rummer mange fine iagttagelser fra en ung piges dagligdag med familie, kæresteproblemer og venskaber. Det overnaturlige tema er fint kædet sammen med bogens handling og skaber en god mystik og spænding. Mynthe fungerer som en slags okkult detektiv. Fin, diskret og stemningsfuld forside.

Andre bøger om samme emne/genre:
En anden god bog om overnaturlige emner er Sjælefred af Mette Klint. Den handler om 12-årige Ditte, der kan flytte ting ved tankens kraft og se genfærd.

Til bibliotekaren: 
Rigtig god bog! Anbefales varmt! Indkøbes på linje med seriens øvrige bind.

Skrevet af Vera Hollerup

Interview med forfatteren

Tre hurtige til Dorte Roholte

Der er gået mere end et par år, siden de første tre bøger om Mynthe udkom. Hvorfor valgte du at vende tilbage og skrive videre om Mynthe? 

Det lykkedes mig aldrig rigtigt at slippe hverken Mynthe eller tankerne om hende, da den tredje bog om hende var udkommet. For der var så meget, jeg stadig gerne ville fortælle om hende, blandt andet om hendes forældres modvilje og manglende forståelse for eller tro på hendes særlige evner. Jeg ønskede sådan, at Mynthe skulle få ”oprejsning” på den bane, og det har hun nu fået i bind 4, Mynthe  & Markus. Og så var der det måske største spørgsmål af dem alle, nemlig hvad Mynthe skal stille op med det, hun kan. Det giver hende absolut ikke kun glæde og spænding, men påvirker i mange tilfælde hendes forhold til andre mennesker negativt. Det bliver afklaret i bind 5, Kun for Mynthe. Desuden har jeg lige siden jævnligt modtaget mails fra både piger, skolebibliotekarer og endda også pigernes mødre med spørgsmålet om, hvornår der kom mere om Mynthe og alle de andre karakterer i bøgerne. Derfor blev Mynthe ved at pusle i mit baghoved, og jeg skrev idéer ned, når de meldte sig. Af disse grunde er jeg så glad for at have fået muligheden for at følge Mynthe lidt længere på vej.  

Mynthe er synsk. Hvordan har du det selv med det overnaturlige? 

Hm, hvor meget kan jeg skrive? Ha ha. Hvis jeg skal gøre det nogenlunde kort, så forholder det sig sådan her: Jeg er ikke selv synsk og kender ingen, der er det. Men … jeg har i fire tilfælde været ude for noget, som ikke kan anbringes andre steder end i kassen med ”uforklarlige hændelser”. Jeg er faktisk et temmelig jordbundent menneske, og hvis en anden havde fortalt mig, at de havde haft oplevelser som mine, ville jeg nok have været lidt skeptisk og tænkt ”Hm, virkelig?” – men jeg ved, hvad jeg hørte og følte omkring mig, og det var i fuldt dagslys og ikke under indflydelse af andet end kaffe. Så jeg vil ikke afvise, at der findes … noget. 
 
Er du helt sikker på, at der ikke kommer flere bøger om Mynthe?

Da jeg satte det sidste punktum i manuskriptet til Kun for Mynthe, var jeg glad og tilfreds, for nu syntes jeg, at hun var dér, hvor hun skulle være, og dér, hvor jeg kunne slippe hende. Jeg tænker stadig på Mynthe og opfatter hende nærmest som en pige, jeg kender personligt, men jeg er sikker på, at hun kan klare sig uden mig. 

Download poster


 

Download poster                                                                                                        Presse

Her kan du finde billedmateriale.

Billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering. Forside                                                                               

 

Forfatterfoto af Dorthe Roholte
Foto: Mona Grundsøe

Kun for Mynthe - Mærkelige Mynthe 5
Dorte Roholte
1. udgave 2020
Softcover
Aldersgruppe: 10-12 år, 13+
ISBN: 9788762733718
Antal sider: 160
Pris: 129,95 kr.
Serie: Mærkelige Mynthe
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 02-03-2020

Kig i bogen

Forfatter

Dorte Roholte

Dorte Roholte

Dorte Roholte, f. 1958, er egentlig apoteksuddannet, men forlod i 1989 faget til fordel for skriveriet. Hun har udgivet 77 bøger, langt de fleste for børn og unge. Læs mere

Lignende bøger