Vulkan

Vulkan

Vulkan er en kærlighedshistorie. Men kærlighed mellem mennesker kommer til udtryk på mange måder.

- Politiken
Pris: 149,95 kr.
Køb
Læs mere

Vulkan er en kærlighedshistorie.

Men kærlighed mellem mennesker kommer til udtryk på mange måder. For Annas forældre betød den, at Anna og hendes mor kom på krisecenter og måtte flytte til en ny by.

For Chili, Annas veninde, er det hendes kæreste Oscar, som betyder alt, men spørgsmålet er, om hun betyder alt for Oscar. Og for Anna selv er mødet med Idris noget helt særligt. Men det er svært at finde sin egen vej i kærligheden, når man bliver viklet ind i alle andre menneskers kærlighedsforhold.

Anna vil gerne starte på en frisk, men det er svært at tage hul på kapitel to, når kapitel et på en måde aldrig slutter.

Anmeldelser og omtale

 ”Det gør bare så godt i læsehjertet at glide gennem så mange gode sætninger og sjove sprogbilleder (…) en vild og original ungdomsfortælling om tilværelsen efter krisecentret (…) et glødende portræt af ung rådvildhed og vilje (…) Det er en bog, der vil vældig meget, og som lykkes med det.” – Politiken

"... simpelthen så fin! Den behandler nogle ret så alvorlige emner i et ungt og helt nede på jorden sprog. Og så er den gennemsyret af humor, så de tunge emner ikke bliver for tunge at læse om. Bogen er troværdig og velskrevet og får mine varmeste anbefalinger. Oplagt læsning til de helt unge (12+) og deres forældre." – bogblogger.dk

"... en både velskrevet og fængslende ungdomsroman om vold og grænser, men også om spirende kærlighed og om at finde sig selv (...) der er meget at hente og spejle sig i for læsere fra cirka 13 år og op." – LæringsCentret

”… letlæst, velskrevet og uendelig gribende (…) en vigtig roman, der fortæller en væsentlig historie, mange børn og unge vil kunne genkende sig selv i (…) anbefales til frilæsning både i skolen og derhjemme, og den fortjener at blive inddraget i danskundervisningen i udskolingen.” – bogbotten.dk

”Zakiya Ajmi skriver virkelig godt. Skarpt, fængslen og spot on (…) en utrolig god roman om at komme fra et belastet miljø og lide af følgerne af det (…) Det er YA, når det er bedst.” – bookeater.dk

Lektørudtalelse

Vulkan

Kort om bogen:
Anna er med sin mor flyttet fra en voldelig far, og de vil starte på en frisk. Det er svært at begynde på noget nyt, når det tidligere liv stadig spøger i baggrunden. Fra 13 år.

Beskrivelse:
Efter ophold på et krisecenter er Anna flyttet til en ny by med sin mor og er begyndt i en ny skole. I flashbacks får læseren indblik i Annas barndom og tiden, da hun og moren forlader den voldelige far. Anna kæmper med at få sin nye hverdag til at hænge sammen og er fanget mellem sin mor, som har travlt med at genopbygge sig selv, og faren, som tigger Anna om at komme tilbage. Anna forelsker sig i drengen Idris og kæmper med at forstå sine følelser, samtidig med hendes bedste veninde Chili bliver sur på hende. Forfatteren har også skrevet Den sommer alt voksede vildt og flere billedbøger fx Pigen, der var sky

Vurdering:
En velskrevet roman som kommer flot omkring de problematikker, der kan være med venskaber, spirende kærlighedsliv og forældre, som ikke lever op til deres ansvar. Efter en del postyr og uro finder Anna sin identitet og vokser frem som en stærk pige. En troværdig historie skrevet i et letlæseligt dagligdags sprog med korte overskuelige kapitler. En nærværende ungdomsroman med noget på hjertet.

Andre bøger om samme emne:
Tavshed og løgne handler også om at flygte fra en voldelig fortid, og i Jagten - undercover er det Johanne som skal begynde på en nyt liv.

Til bibliotekaren:
Anbefales på det varmeste. Skal stå på alle biblioteker og er et godt bud på klassesæt til udskolingen.

Skrevet af Dorthe Grønbæk

Tre hurtige til forfatteren

Zakiya Ajmi er forfatter til børn, tweens og ungeZakiya har lavet børneradio på DR’s Talenthold og teater på Grow – Teater Grobs uddannelsesforløb for unge dramatikertalenter. Hun studerer p.t. på Forfatterskolen For Børnelitteraturs sidste årgang.

Det er nogle svære temaer, du tager op i din bog. Er det hårdt at gå ind i en skriveproces, hvor man arbejder med hårde temaer som vold og svigt? 

Det har været enormt hårdt at skrive om børn og unge, der er vidne til eller endda ofre for vold, fordi volden jo desværre ikke er et fænomen, jeg har opfundet til min historie, men noget, jeg ved, at mange mennesker lider under i virkeligheden. Men af samme grund har det også været meget meningsfuldt at skrive historien om Anna, fordi jeg tænker, at den kan give
en stemme og et håb til de læsere, der har en lignende historie. 

Hvad er det vigtigste budskab i din historie? 

For mig handler historien mere om grænser end om vold. Det vigtigste budskab er nok, at det altid er i orden at mærke sine egne grænser og at beskytte dem, så godt man kan.

Har du lyst til at skrive voksenbøger en dag? 

Jeg synes tit der er en tendens til, at børnelitteraturen bliver set lidt ned på
– men de fleste børnebogsforfattere jeg kender, stiller lige så høje krav til sig selv, deres tekster og deres læsere, som hvis de skrev for voksne. Derfor tror jeg i virkeligheden ikke, der er så stor forskel på at skrive børne- og voksenbøger.

Undervisningsmateriale

Vulkan er en YA-roman om Anna, der har boet på krisecenter og nu kæmper for at starte på en frisk.

I undervisningsmaterialet arbejdes der med fortolkning af sammenhængen mellem Annas kamp og de faktasider om vulkaner, der supplerer romanens handling. Undervisningsmaterialet er opbygget med opgaver til før læsning, under læsning og efter læsning.

“Anbefales på det varmeste. Et godt bud på klassesæt til udskolingen.” – Lektørudtalelse

Fra 7. klasse.
Undervisningsmaterialet er udviklet af Maria Louise Bjerrum.Download gratis undervisningsmateriale til Vulkan                                                    

Presse

Her kan du finde billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.
Forside 
 


Forfatterfoto af Zakiya Ajmi                                               
Foto: Simon Klein Knudsen                                             Vulkan
Zakiya Ajmi
1. udgave 2020
Softcover
Aldersgruppe: 13+
ISBN: 9788762734050
Antal sider: 176
Pris: 149,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 15-01-2020

Kig i bogen

Forfatter

Zakiya Ajmi

Zakiya Ajmi

Zakiya Ajmi, f. 1992, er forfatter til børn, tweens og unge. Læs mere