Sød og blød

Sød og blød

Noura arbejder i sin bror Alis kiosk, og hun har en særlig evne til at blande slikposer, der passer lige netop til køberens personlighed. Men slikblandingstalentet får fatale følger.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

Noura arbejder i sin bror Alis kiosk, og hun har en særlig evne til at blande slikposer, der passer lige netop til køberens personlighed. Men slikblandingstalentet får fatale følger.

En særlig blanding har skabt et monster, som holder til i butikkens baglokale, og som har en forkærlighed for at æde mænd .... Har monsteret noget gøre med, at Nouras nye kæreste Jack er forsvundet?

Et feministisk velkommende gys fra den prisnominerede forfatter Zakiya Ajmi. Bogen er gennemillustreret af Kathrina  Skarðsá.

Zakiya Ajmi har tidligere udgivet den anmelderroste ungdomsroman Vulkan:

NOMINERET TIL NORDISK RÅDS BØRNE- OG UNGDOMSLITTERATURPRIS OG KULTURMINISTERIETS FORFATTERPRIS FOR BØRNE- OG UNGDOMSBØGER 2021.

 "Det gør bare så godt i læsehjertet at glide gennem så mange gode sætninger og sjove sprogbilleder (…) en vild og original ungdomsfortælling om tilværelsen efter krisecentret (…) et glødende portræt af ung rådvildhed og vilje (…) Det er en bog, der vil vældig meget, og som lykkes med det.”
– Politiken

"Sammensat og ambitiøs."
– Weekendavisen

"En velskrevet roman som kommer flot omkring de problematikker, der kan være med venskaber, spirende kærlighedsliv og forældre, som ikke lever op til deres ansvar. En troværdig historie skrevet i et letlæseligt dagligdags sprog med korte overskuelige kapitler. En nærværende ungdomsroman med noget på hjertet."
– Lektørudtalelse, DBC
Anmeldelser og omtale

"Sød og blød er en utrolig visuel og morsom læseoplevelse..." – tenta.dk

"Da vi ikke giver hverken hjerter eller stjerner på Bogbotten, er det en fornøjelse at tildele Alis Express-slik en elitesmiley" – bogbotten.dk

 "rummer så mange fine stunder og stemninger, at den kribler i ens hjerne bagefter." – serieland.dk

Undervisningsmateriale

Sød og blød

Den anmelderroste grafiske roman Sød og blød af Zakiya Ajmi og Kathrina Skarðsá er bog fuld af plottvist og eksperimenterende genrehybrider. Værket, der starter som en klassisk ungdomsfortælling om forelskelse, bekymringer og venskaber tager pludselig en uventet drejning, og udvikler sig til en feministisk gyser. Verbalteksten, som fortælles af Noura, beskriver udfordringerne i Ekspresssliks lokaler og personernes bekymringer, mens billedsiden både underbygger, men også tilføjer ekstra lag til fortællingen. Det er i dette net af symbolske ledetråde, at Sød og Bløds handling og temaer udfoldes, og inviterer læseren til at gå i dybden for at fange historiens mange lag.  Sød og blød er dermed et eksempel på moderne ungdomslitteratur i sin mest originale form.

I undervisningsmaterialet skal eleverne arbejde med analyse og fortolkning af værkets handling gennem kreative opgaver. Opgaverne retter sig mod de ældste udskolingsklasser.   

Materialet er udarbejdet af Maria Louise Bjerrum

Download undervisningsmaterialet her

Lektørudtalelse, DBC

Sød og blød

Vurdering:
Feministisk grafisk gyser roman om at kvinder godt kan redde dagen selv og ikke nødvendigvis behøver en mand til det. Der er forskellige kvindetyper i bogen og alle formår de at overraske læseren. Illustrationerne er holdt i lyserøde toner som undervejs bliver krydret med andre farver, som fx den selvlysende grønne farve fra slushicen. På de sider med tekst er forskellige slags slik illustreret

Skrevet af Line Dalbro Schaumann

Sød og blød
Zakiya Ajmi & Kathrina Skarðsá
1. udgave 2021
Softcover
Aldersgruppe: 13+
ISBN: 9788762737563
Antal sider: 72
Pris: 199,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 01-11-2021

Kig i bogen

Forfattere

Zakiya Ajmi

Zakiya Ajmi

Zakiya Ajmi, f. 1992, er forfatter til børn, tweens og unge. Læs mere

Kathrina Skarðsá

Kathrina Skarðsá

Kathrina Skarðsá, f. 1984, er illustrator. Hun er uddannet billedkunstner fra Konsthögskolan i Malmö. Læs mere

Lignende bog