Bedste venner for det meste

Bedste venner for det meste

Anna-Klara og Herman er rigtig gode venner, selv om de er meget forskellige. Anna-Klara har det dog lidt svært med Hermans interesser, for måske synes de andre i klassen, han er mærkelig …

Læs mere

Anna-Klara og Herman er rigtig gode venner, selv om de er meget forskellige. Anna-Klara har det dog lidt svært med Hermans interesser, for måske synes de andre i klassen, han er mærkelig … Havde han virkelig behøvet at tage en kolort med i skole?

Hvordan skal Anna-Klara få de andre til at se, hvor sød Herman er, uden at det går ud over hende selv?

Dette er en selvstændig fortsættelse af Alene hjemme om Anna-Klara og Herman.

Børn vil kunne genkende frygten for at blive holdt udenfor og for at være ven med et ”upopulært” barn – og beundringen for de børn, der tør stå ved sig selv og ved deres venner.

En sød og sjov bog om hverdagsliv i børnehøjde og om venskaber til trods for forskelligheder. Med fine, komiske og udtryksfulde illustrationer.

Egner sig godt som højtlæsning, hvor bogen med sine vigtige emner kan inspirere til lærerige samtaler.

Lektørudtalelse, DBC

Bedste venner for det meste

Vurdering:
En fin, lille hverdagshistorie, som kan bruges til at snakke om et emne, som de fleste børn kender til. Dilemmaet mellem at have en ven, der bare ikke er som de andre og ønsket om selv at passe ind hos flertallet. Bogen tager fat i både Anna-Klaras dårlige samvittighed, men viser også, at Herman hviler så meget i sig selv, at han bare er, som han er.

Skrevet af Elisabeth Bennetsen

Bedste venner for det meste
Kajsa Gordan & Sofia Nordin
Oversat af: Klavs Brøndum
Illustrator: Matilda Salmén
1. udgave 2021
Hardcover
Aldersgruppe: 6-9 år
ISBN: 9788762738072
Antal sider: 67
Pris: 99,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 24-08-2021

Lignende bog