Billy Beck arkitekt

Billy Beck arkitekt

Ingen er bedre til at bygge end Billy Beck, som kan lave de fineste ting af både bleer, sand og kridt.

Pris: 269,95 kr.
Køb
Læs mere

Nogle børn bygger sandslotte. Andre laver mudderkager, og atter andre bruger klodser til at bygge høje tårne.

Men ingen er bedre til at bygge end Billy Beck, som kan lave de fineste ting af både bleer, sand og kridt. Desværre er det ikke alle, der er lige glade for hans byggerier – især ikke Billys nye børnehaveklasselærer Ruth. Man skal ikke bygge i skolen, man skal læse. Men Billys byggerier viser sig alligevel at være nyttige, da alt går galt på en skoleudflugt...

De amerikanske udgaver af Andrea Beaty og David Roberts' billedbøger har vundet en lang række priser og har ligget på New York Times' bestsellerliste.

Teksten er gendigtet på vers af Lotte Salling.

Lektørudtalelse

Billy Beck arkitekt

Kort om bogen:
Billy kan bygge de vildeste bygninger, og Sally får ideer til de sejeste opfindelser. To billedbøger på vers. Fra 4 år.

Beskrivelse:
I "Billy Beck arkitekt" er Billy god til at bygge broer, templer, moskeer og kirker. Han kan bygge af bleer, frugter og sand, og han bygger de ting, som er smukke. Hans forældre synes, han er dygtig, men han har en lærer, som ikke er glad for ny arkitektur. I "Seje Sally ingeniør" er det Sally, som bygger sine opfindelser af ting, som hun finder på sin vej. Hun opfinder til sin familie, men ikke alle ideer er lige gode. En dag kommer mormor på besøg, og hun drømmer om at flyve i et fly, og tror på Sallys evner. Illustrator er kendt fra andre billedbøger på dansk fx Kokken og kongen. Forfatteren er ny i dansk sammenhæng. Lotte Salling har gendigtet bogens vers, og begge bøger har ligget på New York Times' bestsellerliste.

Vurdering:
Skønne mundrette rim og flotte inspirerende illustrationer, med mange sjove detaljer at kigge på. Kraftig papirkvalitet og lækkert layout. Vil stimulere fantasien og kreativiteten.

Andre bøger om samme emne/genre:
Kalle og Palles sære opfindelser gennem tiderne præsenterer os for 14 sære opfindelser og i Bikse & Fikse - verdens bedste opfindelse opfinder Bikse ting sammen med sin opfinderfugl. Den mest vidunderlige ting handler også om kreativitet og om at ville bygge noget.

Til bibliotekaren: 
Anbefales. Gode billedbøger på vers er der altid brug for.

Skrevet af Dorthe Grønbæk

Billy Beck arkitekt
Andrea Beaty
Illustrator: David Roberts
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 0-5 år, 6-9 år
ISBN: 9788762732520
Antal sider: 34
Pris: 269,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 10-02-2020

Gendigtet af Lotte Salling

Lignende bøger