Fims og den hemmelige hat

Fims og den hemmelige hat

Lillenisse vil lege gemmeleg, men Fims vil hellere prøve Snegls hat. Det vil Snegl ikke være med til. Er det mon fordi Snegl gemmer noget hemmeligt under sin hemmelige hat?

Læs mere
Hvem er Fims? En alf? En vampyr? Eller måske en vampyralf? Mød søde, sjove og frække Fims i denne eventyrlige fortælling.

Lillenisse vil lege gemmeleg, men Fims vil hellere prøve Snegls hat. Det vil Snegl ikke være med til. Er det mon fordi Snegl gemmer noget hemmeligt under sin hemmelige hat?
Lektørudtalelse, DBC

Fims - og den hemmelige hat

Vurdering:
Sød, sjov og lidt gakket, på den gode måde. Fims og hans/hendes venner er en sjov sammenblanding af dyr, alfer, nisser og måske vampyrer. Alt i alt en virkelig underholdende historie om nogle mærkelige væsener, der opfører sig på en meget genkendelig måde, så det får en til at le.

Skrevet af Johanne Elvers Madsen

Interview med illustratoren og forfatteren

Thomas Hjorthaab er illustrator og debuterer som forfatter med to historier om fabeldyret Fims



Thomas er uddannet tegneserietegner i 2012 fra Serieskolan i Malmö og har siden arbejdet fuld tid som illustrator af primært børnebøger. Blandt de bøger, som Thomas har illustreret, findes Johans Olsens bøger Bogen om verden og Hvad er et æg?, Stine Josefine Diges billedbog Ulveungen Urds uhyggelige halloween og Casper Grundtvigs Doktor Fusk.

Hvorfor fik du selv lyst til at skrive historier?
Jeg har altid drømt om at skabe mit eget eventyrlige univers, som jeg selv skulle skrive og tegne. Jeg har tegnet hele mit liv, men det med at skrive kom først senere. Lysten til at skrive har fundet sammen med lysten til at tegne. Det er en symbiose, som er spændende. Det er oplevelsen af at skabe balance mellem de to håndværk, som giver mig lysten til at skabe historier. Da jeg en dag tilfældigt kom til at skitse en lille figur med store stritører og hugtænder, kunne jeg mærke, at jeg havde ramt noget.

Hvad er Fims egentlig for et dyr?
Fims er ikke et virkeligt dyr, men et fabeldyr af en slags. Jeg er ikke sikker på, hvad han egentlig er for en fidus, men i mine noter og skitser har jeg blandt andet kaldt ham for en vampyralf.

Hvad har inspireret dig til det særlige univers?
Inspirationen kommer mange steder fra. Noget kommer fra min barndom, da jeg klatrede rundt i skoven og fandt kæppe til at fægte med eller byggede huler med min søster. Noget kommer også fra de dejlige øjeblikke, hvor man som voksen bliver grebet af en barnlig iver over noget så simpelt som for eksempel at suse på cykel ned ad en stejl grusvej.

Ved siden af sit arbejde som illustrator og forfatter har Thomas også lavet animationer til musikvideoer, tv og tegnefilm for blandt andet Wulffmorgenthaler.

Få en plakat med Fims og hans venner

Her kan du downloade en plakat med Fims og hans venner.




 


Plakat med Fims 1                                                                                                 


Plakat med Fims 2
Fims og den hemmelige hat
Thomas Hjorthaab
1. udgave 2021
Hardback
Aldersgruppe: 0-5 år, 6-9 år
ISBN: 9788762736801
Antal sider: 30
Pris: 99,95 kr.
Serie: Fims
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 12-01-2021

Forfatter

Thomas Hjorthaab

Thomas Hjorthaab

Thomas Hjorthaab er illustrator og debuterer som forfatter med historierne om Fims. Læs mere