Den døde dame

Den døde dame

Historien foregår i halvtredserne i København og på Bornholm, hvor den seje, handlekraftige københavnerpige Vera pludselig står alene med en vigtig opgave.

Pris: 129,95 kr.
Køb
Læs mere

Historien foregår i halvtredserne i København og på Bornholm, hvor den seje, handlekraftige københavnerpige Vera pludselig står alene med en vigtig opgave. Hun skal til Bornholm og aflevere en konvolut med penge for sin syge mor. Det lyder som en overkommelig opgave, men damen, hun skal aflevere pengene til, er død, og der er mange, der er ude efter hendes penge.

Pludselig befinder Vera sig i en højst dramatisk situation, som trækker tråde tilbage til hendes mors ungdom og Veras egen ukendte far.

… og så kom han med et forslag, der var så vildt, at jeg for to dage siden ikke ville have drømt om at tage imod det, ja, mere end det. Jeg ville ikke have kunnet forestille mig, at jeg nogensinde ville befinde mig i en situation, hvor nogen overhovedet ville stille mig et så totalt sindssygt forslag.

Anmeldelser og omtale

 ”Hvis en god spændingsroman skal fortælle dig en historie, du aldrig havde drømt om kunne skrives, så er Thorstein Thomsens nye fortidige bornholmerkrimi fra midten af 1950'erne namnam som en røget sild i solskin.” – Politiken

”Thorstein Thomsen har endnu engang skrevet en ungdomsroman, der ikke er til at lægge fra sig (…) spændende, giver stof til eftertanke (…) Her er meget at komme efter. Både tekst og indholdsmæssigt.” – æseløre.dk

Lektørudtalelse

Den døde dame

Kort om bogen:
Den friske københavnerpige Vera på 13 kommer på en udfordrende og farlig tur til Bornholm. Vi er i 1950'erne, hvor meget er anderledes i forhold til i dag. Underholdende roman for de 11-15-årige og god til fælles læsning i skolen.

Beskrivelse:
Vera skal aflevere et større beløb til en slægtning på Bornholm, mens hendes mor er indlagt. Handlingen foregår i 1950'erne, så turen fra København med færge og cykel er lang og besværlig, og hvem kan man stole på undervejs? Vera får i løbet af historien klarhed over fortielserne om sin afdøde far. Bag i bogen er tre sider med tips til at skrive selv. Thorstein Thomsen har skrevet mange børne- og ungdomsbøger.

Vurdering:
Dejlig bog med en frisk og levende hovedperson. Jeg får en ægte fornemmelse af at være i 1950'ernes Danmark. Jeg vil ikke røbe højdepunkterne, men enkelte af Veras oplevelser er nok mere spændende end egentlig realistiske. Men pyt, for historien fænger og tidsbilledet er godt, som det ofte er i Thorstein Thomsens børne- og ungdomsbøger. Medvirkende til en god læseoplevelse er også en fin, lidt retro, forside og en overskuelig mængde tekst på siderne.

Andre bøger om samme emne/genre:
Den blinde abe af Thorstein Thomsen ligner, men er lidt sværere og for de lidt ældre. En anden forfatter med fornemmelse for realistiske personer og "gamle dage" er Bodil Bredsdorff i bl.a. Pigen med den gule hund. En nyere bog for aldersgruppen, med handling på Bornholm, er fx Klipper, kys og kokain.

Til bibliotekaren: 
Anbefales til fritidslæsning samt læsning og snak i en klasse

Skrevet af Bo Knudsen

Presse

Her kan du finde billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.
Forside 
 


Forfatterfoto af Thorstein Thomsen                                         
Foto: Privat                                             Den døde dame
Thorstein Thomsen
1. udgave 2020
Softcover
Aldersgruppe: 10-12 år, 13+
ISBN: 9788762733794
Antal sider: 126
Pris: 129,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 15-01-2020

Kig i bogen

Forfatter

Thorstein Thomsen

Thorstein Thomsen

Thorstein Thomsen, f. 1950, er cand.mag., forfatter og musiker. Læs mere

Lignende bog