Hjernepunktering

Hjernepunktering

Nogle gange opstår der en kortslutning. En hjernepunktering. Og hver gang det sker, gør det Leos muligheder for at blive kæreste med Isabella mindre.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Pigerne nærmede sig. Jeg løftede langsomt blikket og lod det møde Isabellas. Hun smilede og kastede elegant med håret. Og idet hun gik forbi, sagde hun: "Hej, Leo."
"Kødsovs," sagde jeg.

Nogle gange opstår der en kortslutning. En hjernepunktering. Og hver gang det sker, gør det Leos muligheder for at blive kæreste med Isabella mindre. Hun er alt det, han ikke er.
Men så får han sin store chance. De skal på klassetur, og så ved man jo, at alt kan ske. Og det gør det ... men måske ikke lige som Leo havde tænkt sig ...

Lektørudtalelse

Hjernepunktering
Staffan Cederborg
Leo er forelsket i den skønne Isabella fra klassen, men hver gang han ser hende, får han sagt noget totalt kikset. Mon han får chance for at rette op på sit image, når klassen skal på lejrtur? Det håber han i hvert fald.

Kort om bogen
Tolvårige Leo er vild med Isabella fra klassen. Han vil gerne gøre et godt indtryk, men hver gang han ser hende, er det som om hjernen kortslutter. For både piger og drenge fra ca. 10-13 år, der holder af en sjov og lidt skæv historie om at være teenager.

Beskrivelse
Leo håber sådan, at han kan gøre et godt indtryk på Isabella, når klassen skal på lejrtur. Det er dog ikke helt nemt, når klassens barske drenge har udset en til mobbeoffer. Eller når ens hjerne kortslutter og får en til at udbryde "kødsovs!" i stedet for "hej!". Han hjælpes dog godt på vej, da han får mulighed for at blive fotograferet sammen med Prinsesse Madeleine. Forfatteren har tidligere udgivet Ikke en film med lykkelig slutning, en ungdomsbog i serien "Zoom on".

Vurdering
Bogen beskriver på en sjov måde alle de udfordringer man kan støde på i pubertetens både svære, og samtidigt vidunderlige, verden. Selvom det er en humoristisk fortælling, formår den også at behandle svære emner, som fx mobning. Bogen er skrevet i et levende og medrivende sprog og de korte kapitler, er med til at sætte tempo på historien.

Andre bøger om samme emne/genre
Serien om William, som starter med Seriøst, William?, behandler også den svære teenagetid på en humoristisk måde. Det samme gør Fisseministeren.

Til bibliotekaren
Anbefales købt, hvis der er efterspørgsel på bøger, som de ovennævnte.
Skrevet af Jeanette Thisted Villadsen

Hjernepunktering
Staffan Cederborg
Oversat af: Christa Leve Poulsen
Illustrator: Sarah Sheppard
1. udgave 2019
Hardback
Aldersgruppe: 10-12 år
ISBN: 9788762731219
Antal sider: 164
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 28-06-2019

Lignende bog