True stories: Kasper

True stories: Kasper

Mit liv som børnehjemsbarn

De voksne i Kaspers liv drikker for meget, og hans mor bliver med jævne mellemrum indlagt med problemer med hjertet og psyken.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

De voksne i Kaspers liv drikker for meget, og hans mor bliver med jævne mellemrum indlagt med problemer med hjertet og psyken. Der sker så mange ting derhjemme, at det er svært at koncentrere sig, så Kasper kommer bagud i skolen, hvor han også synes, at det er svært at passe ind.

Hans forældre og en socialrådgiver bliver enige om, at han skal på Orøstrand, som er en slags børnehjem.

Tre måneder. Så længe siger de, at han skal være der, og han har bestemt ikke tænkt sig at blive der et sekund længere …

For nogle børn og unge er det svært at vokse op og stå ansigt til ansigt med livets overgange. Nogle børn og unge mangler positive rollemodeller i deres liv. De føler ikke, de har mulighed for at træffe sunde valg for deres egen fremtid, og de har ikke noget netværk, der kan fange dem, når de slår sig på voksenlivet.

Bogen om Kasper er blevet til i samarbejde med virkelighedens Kasper, som slet ikke hedder Kasper. Han har i bogen fortalt sin historie til bogens forfatter for at fortælle hans historie videre til andre unge.

True Stories er lavet i samarbejde med Ungdommens Røde Kors. Frivillige fra Ungdommens Røde Kors laver aktiviteter for børn og unge på døgninstitutioner landet over. Det er et frirum for de anbragte, hvor det kun handler om at være barn eller ung. Læs mere her.

LEKTØRUDTALELSE

Kasper - mit liv som børnehjemsbarn

Kort om bogen
Kasper er børnehjemsbarn. Men hvorfor har han boet på børnehjem, siden han var lille, og hvordan er det egentlig at bo sådan et sted? En rørende, barsk men også positiv historie fra det virkelige liv, som kan læses af modne læsere fra 13 år

Beskrivelse
Bogen bygger på en virkelig historie, og forfatteren har bygget den op som en række nedslag i drengen Kaspers liv, fra han er 5 år i 1996, til han er voksen som 23-årig i 2013. I disse år er han gået fra at være en lille forsømt dreng i et hjem med uro, druk og svigt til at have styr på sit liv, have taget en studentereksamen og være i gang med en uddannelse. Men det kunne lige så godt være gået helt anderledes. Som lille har han svært ved at styre sit temperament, skolen er et stort nederlag, og han kommer på børnehjemmet Orøstrand som 9-årig. Først bare for en kort periode, men det ender med, at han bliver der. Børnehjemmet bliver langsomt et hjem med faste rammer, gode voksne og et netværk. Også da han er myndig, holdes der en fast hånd under ham. Bogen er en del af en serie fra Ungdommens Røde Kors. Et andet bind hedder Mille - min vej væk fra stofferne

Vurdering
Det er en tankevækkende bog, som giver et fint billede af et barns udvikling, men også fortæller positivt, hvad et godt børnehjem med kompetent og kærligt personale kan udrette. Bogen kan læses af dem, der kan lide socialrealistiske bøger


Andre bøger om samme emne:
En god dreng handler også om et børnehjemsbarn, som dog får en mere ulykkelig skæbne


Til bibliotekaren:
Anbefales til PLC og børnebiblioteker


Skrevet af Elisabeth Bennetsen

Presse

Her kan du finde billedmateriale og pressemeddelelse. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
   Pressemeddelelse

   


Forside
     

  Forfatterfoto af Louise Roholte                                                          
True stories: Kasper - Mit liv som børnehjemsbarn
Louise Roholte
1. udgave 2021
Paperback
Aldersgruppe: 13+
ISBN: 9788762735828
Antal sider: 168
Pris: 249,95 kr.
Serie: True stories
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 10-02-2021

Kig i bogen

Forfatter

Louise Roholte

Louise Roholte

Louise Roholte, f. 1982, kommer fra Præstø. Læs mere

Lignende bog