Der er ingen varer

Kirsten Hastrup

Kirsten Hastrup er professor i antropologi ved Københavns Universitet, og præsident for Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Hun har siden sin barndom næret en passion for Knud Rasmussen, og drømte som barn selv om at blive polarforsker. Som antropolog har fokus for Kirsten Hastrup særligt været de nordiske lande, hvilket også kommer til udtryk i hendes talrige udgivelser. I 2010 udgav hun Vinterens Hjerte.

Modtog i november 2011 Ebbe-Munck-prisen. Ifølge begrundelsen fra Ebbe Muncks Mindefond modtager Kirsten Hastrup prisen som en anerkendelse for hendes indsats 'for at placere den store polarforskers liv og virke i en bredere sammenhæng, så det samtidig bliver en bog om videnskabens, nationens og kolonialismens historie'.

Modtog i marts 2012 Gad Rausings pris. Prisen får Kirsten Hastrup for sin grænseoverskridende forskningsindsats med fokus på forholdet mellem menneske, samfund og miljø. Hendes antropologiske forskning tager fortrinsvis afsæt i de nordiske og arktiske områder med særligt fokus på Islands og Grønlands historie og kultur.


Kirsten Hastrup
Vinterens hjerte
Vinterens hjerte - Knud Rasmussen og hans tid Dette storværk er ikke en biografi i klassisk forstand, men derimod en rejse med ... læs mere>

 

Gads Forlag har udgivet kvalitetsbøger siden 1855. Vores udgivelsesprogram omfatter romaner, biografier, historiske værker samt bøger om livsstil og sundhed.  Vi står samtidig bag Danmarks mest citerede opslagsværk, Kraks Blå Bog, og vi udgiver lærebøger til en række uddannelser, bl.a. under forlagsnavnene Gjellerup og Trojka. Forlaget ejes af G.E.C. Gads Fond, der støtter kulturelle og videnskabelige formål.