Maria Fredenslund

Maria Fredenslund er direktør for RettighedsAlliancen, cand.jur. fra Københavns Universitet 2007, advokat 2010.

Om Maria Fredenslund

Maria Fredenslund er advokat med speciale i IP-rettigheder og har arbejdet med beskyttelse af indhold på internettet i mere end 10 år i advokatvirksomheder og siden 2012 som direktør for RettighedsAlliancen. Ved siden af arbejdet som direktør har hun undervist i immaterialret på det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet siden 2008.

RettighedsAlliancen er en non-profit interesseorganisation for de kreative brancher og repræsenterer mere end 100.000 producenter af kreativt indhold. RettighedsAlliancen arbejder for at beskytte indhold som film, tv, musik, designprodukter m.m. ved at regulere brugeradfærd på internettet og ved at håndhæve rettigheder over for udbydere af ulovligt materiale. RettighedsAlliancen samarbejder med blandt andre politiet, internetudbydere, online-platforme og Kulturministeriet om at fjerne ulovligt indhold på internettet, stoppe trafikken til ulovlige sider og samtidig flytte trafikken til lovlige tjenester.

Maria Fredenslund repræsenterer danske rettighedshavere i nordiske og internationale samarbejder om ophavsret og bidrager som ekspert til EU’s arbejde med ophavsret i EU’s Intellectual Property Office (EUIPO).