Marianne Iben Hansen

Marianne Iben Hansen

Marianne Iben Hansen, f. 1961, debuterede i 2004 som børnebogsforfatter på Gyldendal.

Om forfatteren

Siden har hun skrevet 22 bøger for børn og unge, mange på rim og alle karakteriseret ved et rigt, strømmende sprog, og med en særlig balance mellem lethed og alvor. Til det ældre publikum har hun skrevet sangtekster og en facebookføljeton.

Foto: Simon Klein-Knudsen

Book et foredrag

Demens,  
det svære, det nære og det dyrebare 

Hvad kan demens bringe ind i en pårørendes liv - udover hjertesorg og belastning? Er der noget at lære af et menneske, som knap kan huske dig? Hvordan kan vi være sammen, når der kun er nuet tilbage? Og hvad sker der i os selv undervejs? 

Marianne Iben Hansen er forfatter til ”Gennem sprækkerne, opdagelser i et demensforløb” som er en vedkommende, rørende og reflekteret skildring af de fem år, hun fulgtes med sin far gennem hans Alzheimersforløb. I foredraget folder hun de temaer og spørgsmål ud som rejste sig undervejs, kommer ind på frustrationen, sorgen og de mange dilemmaer, men peger også i retning af en ny slags inderlighed, som farens sygdom meget overraskende åbnede mulighed for.  

Demens vender op og ned på livet som vi kender det, og som på rørende må vi hænge på så godt vi kan. Der findes ingen smertefri demensforløb, men måske kan vi finde en mulighed for at åbne døre i os selv og i kontakten undervejs.  

Foredraget tilrettelægges efter målgruppe. 

Kontakt: marianneiben@hotmail.com