Charlotte McConaghy

Charlotte McConaghy

Charlotte McConaghy, f. 1988, er en australsk forfatter, som bor i Sydney. Til verdens ende er hendes debut som romanforfatter. Bogen er solgt til udgivelse over hele verden, og den skal filmatiseres med Claire Foy (hende fra The Crown) i hovedrollen.

Om forfatteren

Charlotte McConaghy er – som hovedpersonen Franny i Til verdens ende – levende optaget af klimaforandringer og natur. Født i Australien, men med irske forfædre, vandrede hun selv for nogle år siden langs hele den irske kyst på jagt efter sine rødder. Her fulgte hun tilfældigvis en flok havterner, hvilket inspirerede hende til at skrive Til verdens ende: Historien om den hemmelighedsfulde videnskabskvinde Franny, der vil rejse med de sidste havterner fra Grønland mod Antarktis. 

McConaghy er uddannet fra the Australian Film Television and Radio School og har tidligere skrevet ungdomsbøger og filmmanuskripter. Hun er allerede i gang med sin næste roman, som handler om en ung kvindelig biolog med en mission: hun vil genskabe den vilde natur ved hjælp af ulve.