Fims finder en kæp

Fims finder en kæp

Mød Fims og hans finurlige venner i denne eventyrlige fortælling.

Pris: 99,95 kr.
Køb
Læs mere

Fims går i sine egne tanker, da han pludselig snubler over en kæp. En ægte spyd-kæp, så Fims kan bekæmpe giftslanger og store drager. Men så lyder der en høj hulken ... Hvem er det dog, der tuder midt i skoven?

Anmeldelser og omtale

”Historierne er enkle og eventyrlige. Universet i skoven er rart og trygt. Bøgerne er perfekte til højtlæsning for de yngste poder (…) Der er masser at se og snakke om.” – æseløre.dk

Lektørudtalelse, DBC

Fims finder en kæp

Vurdering:
Det er to lækre og dejlige billedbøger med enkle og varme historier fulde af charme og humor. Illustrationerne er på helt hvid baggrund, så de stærke farver træder klart frem, og de meget grafiske billeder er fulde af bevægelse, energi og personlighed. Det er bøger, som bliver et hit hos læserne.

Skrevet af Elisabeth Bennetsen

Interview med illustratoren og forfatteren

Thomas Hjorthaab er illustrator og debuterer som forfatter med to historier om fabeldyret FimsThomas er uddannet tegneserietegner i 2012 fra Serieskolan i Malmö og har siden arbejdet fuld tid som illustrator af primært børnebøger. Blandt de bøger, som Thomas har illustreret, findes Johans Olsens bøger Bogen om verden og Hvad er et æg?, Stine Josefine Diges billedbog Ulveungen Urds uhyggelige halloween og Casper Grundtvigs Doktor Fusk.

Hvorfor fik du selv lyst til at skrive historier?
Jeg har altid drømt om at skabe mit eget eventyrlige univers, som jeg selv skulle skrive og tegne. Jeg har tegnet hele mit liv, men det med at skrive kom først senere. Lysten til at skrive har fundet sammen med lysten til at tegne. Det er en symbiose, som er spændende. Det er oplevelsen af at skabe balance mellem de to håndværk, som giver mig lysten til at skabe historier. Da jeg en dag tilfældigt kom til at skitse en lille figur med store stritører og hugtænder, kunne jeg mærke, at jeg havde ramt noget.

Hvad er Fims egentlig for et dyr?
Fims er ikke et virkeligt dyr, men et fabeldyr af en slags. Jeg er ikke sikker på, hvad han egentlig er for en fidus, men i mine noter og skitser har jeg blandt andet kaldt ham for en vampyralf.

Hvad har inspireret dig til det særlige univers?
Inspirationen kommer mange steder fra. Noget kommer fra min barndom, da jeg klatrede rundt i skoven og fandt kæppe til at fægte med eller byggede huler med min søster. Noget kommer også fra de dejlige øjeblikke, hvor man som voksen bliver grebet af en barnlig iver over noget så simpelt som for eksempel at suse på cykel ned ad en stejl grusvej.

Ved siden af sit arbejde som illustrator og forfatter har Thomas også lavet animationer til musikvideoer, tv og tegnefilm for blandt andet Wulffmorgenthaler.

Få en plakat med Fims og hans venner

Her kan du downloade en plakat med Fims og hans venner.
 


Plakat med Fims 1                                                                                                 


Plakat med Fims 2
Fims finder en kæp
Thomas Hjorthaab
1. udgave 2019
Hardback
Aldersgruppe: 0-5 år, 6-9 år
ISBN: 9788762732698
Antal sider: 24
Pris: 99,95 kr.
Serie: Fims
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 19-08-2019

Mød Fims!

Kig i bogen

Forfatter

Thomas Hjorthaab

Thomas Hjorthaab

Thomas Hjorthaab er illustrator og debuterer som forfatter med historierne om Fims. Læs mere