Hvordan næsehornet fik sin rynkede hud

Hvordan næsehornet fik sin rynkede hud

Mød Rumle – et meget surt næsehorn.

Pris: 189,95 kr.
Køb
Læs mere

Mød Rumle – et meget surt næsehorn.

I denne letlæste genfortælling af Rudyard Kiplings fabel kan du læse, hvordan næsehornet fik sin rynkede hud. Bogen afsluttes med nogle sjove opgaver.

FLACHS – ALLERFØRSTE LÆSNING er en serie meget lette historier til de yngste læsere. Historierne er korte og overkommelige for begynderlæsere. Sproget er præget af korte, enkle sætninger og mange gentagelser, der letter læsningen. Illustrationerne understøtter og supplerer teksten, og bidrager dermed til forståelsen af historien. Bøgerne afsluttes med nogle små underholdende opgaver, der repeterer nogle af de vigtige ord, der er blevet læst. 

Lektørudtalelse

Hvordan næsehornet fik sin rynkede hud

Kort om bogen:
Næsehorn har ikke altid haft rynket og foldet hud. Få historien om, hvordan det gik til, da næsehornet mistede sin glatte hud. Letlæsning for 7-8-årige.

Beskrivelse:
Rumle er et frækt og uartigt næsehorn, som sjældent opfører sig særlig pænt. En dag stjæler Rumle en nybagt kage fra en mand. Rumle spiser straks kagen, men manden vil have hævn, og han samler de sørgelige krummer sammen. Da Rumle lægger sin hud på stranden for at få en dukkert i vandet, slår manden til. Hævnens tid er kommet. Letlæst genfortælling med lix 13/lettal 14 af Rudyard Kiplings klassiske dyrefabel. Teksten er skrevet med stor skriftstørrelse, og dele af teksten står i talebobler. Bogen, der er en del af serien "Flachs - allerførste læsning", har hårdt omslag og læsebånd. De sidste otte sider er opgaver i relation til handlingen og illustrationerne samt løsninger hertil.

Vurdering:
Enkel genfortælling af en gammel, klassisk dyrefabel. Illustrationerne er farverige og underholdende og understøtter fint teksten.

Andre bøger om samme emne/genre:
Du kan læse flere genfortællinger af Kiplings dyrefabler i serien "Flachs - allerførste læsning" - fx Hvordan elefanten fik sin snabel. Du kan også snuppe en bog fra serien "Læs en fabel" - fx Løven og hyænen.

Til bibliotekaren: 
Anbefales til både PLC og folkebibliotek i samme omfang som de øvrige titler i serien. Opgavesiderne kan dog være en udfordring for biblioteksudlån, da lånere kan fristes til at skrive i bøgerne - fx i opgaven, der handler om at finde fem fejl i en illustration.

Skrevet af Janne Møller Nielsen

Hvordan næsehornet fik sin rynkede hud
Rosie Dickins & Rudyard Kipling
Oversat af: Anette Hellemann
Illustrator: John Joven
1. udgave 2020
Hardcover
Aldersgruppe: 6-9 år
LIX: 13,30
Lettal: 14,00
LO: 8,00
ML: 5,30
ISBN: 9788762730021
Antal sider: 32
Pris: 189,95 kr.
Serie: Flachs – Allerførste læsning
Udgiver: Gad Børnebøger
Udgivelsesdato: 02-01-2020

Lignende bøger