Jeanette Varberg

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg, f. 1978, er museumsinspektør på Nationalmuseet og var før det museumsinspektør på Moesgaard Museum.

Om forfatteren

Hun skriver for en lang række forskellige medier, herunder JP og Altinget, og er ofte i medierne med sine skarpe, historiske vinkler på nutidens store udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration. 

Hun er en meget aktiv formidler af vores forhistorie som forfatter, debattør og foredragsholder og er ekspert på DR's store serie "Historien om Danmark".

I 2014 modtog Jeanette Varberg Danmarks Radios store formidlingspris, Rosenkjærprisen, og Blixenprisen for sin bog Fortidens slagmarker - krig og konflikt fra stenalder til vikingetid (Gyldendal). Bogen levendegør detaljer fra fortiden så tilpas underholdende og menneskeligt vedkommende, at læserne fænges, og samtidig redegører Jeanette Varberg for de store historiske linjer. Jeanette var desuden nomineret til årets dansker i 2017. I 2020 modtog hun Weekendavisens litteraturpris for bogen Viking – ran, ild og sværd.

Lige fra hun var helt lille, har historier om fortiden altid optaget Jeanette Varberg. Især var hun fascineret af fortællingen om barnekongen Tutankhamon, der blev fundet i Kongernes Dal. Tanken om, at der rundt omkring i verden ligger ældgamle skatte og fantastiske historier gemt i jorden, har fulgt og betaget hende lige siden.

Læs mere om Jeanette Varberg her

Foto: Simon Knudsen