Urtid

Urtid

Historien om Danmark fra stenalder til vikingetid

UDKOMMER 6. OKTOBER

Læs mere

Grave, skatte og ofringer i moser er alt sammen efterladte spor fra dem, som var her før os. De er små brikker i et stort puslespil, som i sidste ende giver os et billede af den ældste historie for den lille plet på jorden, som vi i dag kalder Danmark. 

Gennem arkæologi og historie er vi kommet tættere på vores egen urtid – og de seneste årtiers naturvidenskabelige forskning har på mange måder revolutioneret vores viden om fortiden. 

Foruden overblikket over vores forhistorie er Urtid også en fortælling om menneskets udvikling og samspil med den natur, vi lever i, og som til alle tider har formet vores måde at være i verden på. I bogen har Jeanette Varberg desuden et vågent øje for kvindernes rolle som andet og mere end dem, der føder børn i skyggen af mændene.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                            


Forside
Forfatterfoto af Jeanette Varberg
Foto: Simon Knudsen
 
Urtid - Historien om Danmark fra stenalder til vikingetid
Jeanette Varberg
1. udgave 2021
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712065142
Antal sider: 320
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 06-10-2021

Kig i bogen

Forfatter

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg

Jeanette Varberg, f. 1978, er museumsinspektør på Nationalmuseet og var før det museumsinspektør på Moesgaard Museum. Læs mere