Byen, kollegierne og studenterne

Byen, kollegierne og studenterne

400 års studenterliv i København

København har siden senmiddelalderen været en universitetsby, og studenter ved Universitetet har igennem århundrederne været en vigtig del af byens liv.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

København har siden senmiddelalderen været en universitetsby, og studenter ved Universitetet har igennem århundrederne været en vigtig del af byens liv. 

Studenterne har især sat deres fysiske præg på Indre By. Her finder man Regensen, som har ligget ved Rundetårn i 400 år, og tre andre gamle traditionsrige studenterkollegier. 

Bogen beretter om studenter, kollegier, universitet og samspillet med politik og historie i hovedstaden. Forestillingen om den lidt verdensfjerne student, der lever i „åndernes rige“ stammer i høj grad fra romantikken i begyndelsen af 1800-årene, men bogen rummer mange andre historier om studenterlivet helt frem til i dag. Bogen fortæller således en historie om en studerende elite, der slet ikke er så elitær endda, men tværtimod er og altid har været netop en central del af byens sjæl. 

Anmeldelser og omtale

 "Fremstillingen er omfattende. Tamm har været et kæmpe materiale igennem og med sikker hånd udvalgt oplysninger, tegninger, billeder og citater. ... Ditlev Tamm er en charmerende fortæller. Han har et godt blik for flere synspunkter på en sag, og samtidig indfletter han sine egne kommentarer ved fint vid ..." – Kristeligt Dagblad

 "Det er en af bogens kvaliteter, at vi ikke blot hører om de kendte skikkelser, men at Ditlev Tamm fortæller om en række af 1800-tallets nu glemte personligheder ... Det er også af stor værdi, at Ditlev Tamm citerer løs fra en række romaner om studenterlivet dengang, som giver kulør til fortællingen." – Berlingske

"Velskrevet formidlingsværk, der formår at sammensmelte kulturhistoriske dimensioner med de mere strukturelle aspekter af historien. Kontrasten mellem studieliv og den almindelige københavnske befolkning giver et hverdagsblik på emnet." – Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                 


Forside
Forfatterfoto af Ditlev Tamm
Foto: Simon Klein-Knudsen
 
Byen, kollegierne og studenterne - 400 års studenterliv i København
Ditlev Tamm
1. udgave 2023
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712066965
Antal sider: 304
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 02-06-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 1560 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Ditlev Tamm

Ditlev Tamm

Ditlev Tamm (f. 1946), dr.jur. et phil. og professor emeritus i retshistorie ved Københavns Universitet. Læs mere