Fest

Fest

Fejring, rus & ritualer

Bogen fejrer festen til alle tider og i alle dens afskygninger.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Mennesket har festet så langt tilbage i historien, øjet rækker. Overalt i verden er festen omdrejningspunkt for familien, landsbyen, arbejdspladsen eller folket. Faktisk i alle de sociale sammenhænge, der gør os til mennesker. For festerne binder os sammen. 

Fester bryder hverdagsrytmen, og rituelle, højtidelige eller muntre handlinger erstatter dagligdagen. Der er religiøse højtider, politiske fester, årstidsbestemte gilder eller fejringer af vigtige begivenheder som fx bryllupper. Ofte med mad og drikke i rigelige mængder og gerne med musik, sang eller dans. 

Bogen fejrer festen til alle tider og i alle dens afskygninger. Fra stenalderens jægere og samlere til fastelavn på Amager, og fra de dødes fest i Mexico til fest for vinguden Dionysos i oldtidens Grækenland.

Bogen er skrevet af arkæologer, antropologer, etnologer og historikere – det hele samlet af arkæologen Ditlev L. Mahler og etnologen Elisabeth Colding. Bogens afsluttende essay om nutidens danske fest er skrevet af antropologen Anne Knudsen, tidligere chefredaktør ved Weekendavisen.

Anmeldelser og omtale

"glimrende … læserne vil forhåbentlig blive mange, både historiske og antropologiske fagfolk og almindeligt interesserede." – historie-online.dk

"en fest at læse" – kulturkapellet.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse 

Forside                                                                                 Fest - Fejring, rus & ritualer
Redigeret af: Ditlev L. Mahler & Elisabeth Colding
1. udgave 2022
Hardcover
ISBN: 9788712065135
Antal sider: 300
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 13-04-2022

Kig i bogen