Bloodlands

Bloodlands

Europa mellem Hitler og Stalin

Bloodlands er historien om Hitlers og Stalins massemordspolitikker, som forklarer, hvorfor Ukraine har haft en central placering i Vestens historie igennem det seneste århundrede.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

Bloodlands er historien om Hitlers og Stalins massemordspolitikker, som forklarer, hvorfor Ukraine har haft en central placering i Vestens historie igennem det seneste århundrede.

Amerikanerne kalder Anden Verdenskrig for ”den gode krig”. Men før den overhovedet begyndte, havde USA’s allierede, Stalin, dræbt flere millioner af sine egne borgere – og han blev ved med sine udrensninger efter krigen. Før Hitler blev besejret, havde han myrdet seks millioner jøder og næsten ligeså mange andre europæere. Ved krigsafslutningen kom både de tyske og de sovjetiske drabssteder til at befinde sig bag Jerntæppet, hvilket gjorde, at historien om massedrabene ikke kom frem i lyset.

Bloodlands er omhyggeligt researchet, dybt human og helt igennem definitiv. Bogen kaster lys over et af de mørkeste kapitler i Europas historie og beskriver de massemord og systematiske ugerninger, der blev begået af det nazistiske og det stalinistiske regime som to aspekter af den samme fortælling. Med et nyt efterskrift, der fokuserer på relevansen af disse begivenheder for demokratiets aktuelle tilbagetog, er Bloodlands obligatorisk læsning for enhver, der ønsker at forstå den moderne histories centrale tragedie og dens betydning i dag.

Anmeldelser og omtale

 "Chokerende læsning. (…) Bloodlands er aktuel på en måde, vi aldrig kunne have forudset. Midt i den værste krise i Europa siden Anden Verdenskrig er bogen uomgængelig læsning for dem, der vil forsøge at forstå mere om baggrunden for det, der sker i Ukraine i dag." – Kristeligt Dagblad

 "Banebrydende værk …uhyggeligt aktuel." – Jyllands-Posten

 "Bloodlands er afgjort værd at investere i … Snyder har øje for den store fortælling. Og så skriver han godt.”  Kontrast Magasin

"Et hovedværk …omfattende og velskrevet." – pov.international

"Timothy Snyders værk er et hovedværk og helt uomgængeligt." – Bogblogger.dk  

Presse

Her kan du finde billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse 

Forside

Forfatterfoto af Timothy Snyder
Foto: Ine Gundersveen 


Bloodlands - Europa mellem Hitler og Stalin
Timothy Snyder
Oversat af: Peter Dürrfeld & Anders Nygaard
3. udgave 2024
Paperback
ISBN: 9788712075868
Antal sider: 579
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 10-04-2024

Kig i bogen

Forfatter

Timothy Snyder

Timothy Snyder

Timothy Snyder, født 1969, er professor i historie ved Yale University. Læs mere