Pligt og omsorg

Pligt og omsorg

Velfærdsstatens lutherske rødder

Bogen viser, hvordan den kristne kulturarv og luthersk teologi har præget det danske samfund på områder, vi ikke umiddelbart forstår som religiøse.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Overalt i det danske samfund er der spor af kristendommen. Kirkerne er synlige i det danske landskab og bybillede. De fleste betaler kirkeskat, præsterne er statslige embedsmænd, alle skal – uanset trosretning – have deres børn skrevet ind i kirkebøgerne, og kalenderåret har en lang række kirkelige helligdage. Alligevel er mange ikke opmærksomme på, hvordan kristendommen og navnlig lutherdommen har præget det moderne danske samfund. 

Kirken og den lutherske tro har historisk spillet en betydeligt større rolle for den danske befolkning, end den gør i dag. Pligt og omsorg viser, hvordan den kristne kulturarv og luthersk teologi har præget det danske samfund på områder, vi ikke umiddelbart forstår som religiøse. Og bogen giver baggrunden for vores forestillinger om autoritet, socialt ansvar, pligt, arbejde, fattige og omsorg. 

Det moderne danske samfund har lutherske rødder – rødder, der har givet næring til vores forståelse af velfærdsstatens grundprincipper om sociale ydelser, gratis uddannelse, ligestilling og familiepolitik. På den måde bidrager bogen til en dybere forståelse af danskernes tillid til velfærdsstaten.

Anmeldelser og omtale

 "... vidende, men letlæselig og smukt illustreret... Bogen kan anbefales alle, der gerne vil vide mere om den moralske og politiske revolution, der plejer at gå under det mere fredsommelige navn Reformationen." – Jyllands-Posten

 "... en velformidlet og indsigtsfuld bog, som vi alle bør glædes over har fundet vej til det danske bogmarked."– Berlingske

"Billedsiden er velvalgt og uhyre flot […] et meget smukt, velskrevet og oplysende værk..." – historie-online.dk

"Jeg blev optaget af denne bog fra første gang, jeg så den […] så denne udgivelse er en gave. […] Bogen hænger godt sammen og kan læses fra ende til anden, men den er også velegnet til en mere selektiv læsning, fordi de enkelte kapitler har et tydeligt og selvstændigt fokus. Dertil kommer, at bogens kapitler er meget velskrevne, således at læseren tages ved hånden i de til tider komplekse anliggender …" – Kirsten Helboe Johansen, kirke.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                             
Forside
 
Pligt og omsorg - Velfærdsstatens lutherske rødder
Redigeret af: Nina Javette Koefoed & Bo Kristian Holm
1. udgave 2021
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712064794
Antal sider: 320
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 19-08-2021

Kig i bogen