De stridbare danskere

De stridbare danskere

Efter enevælden og før demokratiet 1848-1920

Danmarks moderne gennembrudstid var mere vild og spektakulær end hidtil antaget.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Danmarks moderne gennembrudstid var mere vild og spektakulær end hidtil antaget. Det fortæller historiker René Karpantschof i denne overraskende fremstilling af dansk politisk liv som helhed i de epokegørende år 1848-1920. Vi følger oprørte demonstranter, religiøse afvigere, passionerede kunstnere og farlige tjenestepiger, men også politiet, politikere, præster, direktører, generaler og konger. Vi bliver vidne til politisk kaos, revolverdrab og forræderiske sammensværgelser, og vi ser, hvordan perioden kulminerede i en episk styrkeprøve mellem to samfundssystemer: kapitalisme eller socialisme.

I 1848, hvor enevælden faldt, var Danmark helt anderledes end i dag. Men fremme ved 1920 var alle de moderne danskertyper kommet på banen: Socialdemokratiet, Radikale, Venstre og Konservative samt voldelige Nørrebroanarkister, racistiske højrenationalister og en masse andre som højskolefolk, frikirkelige, fagforeningsfolk, kvindesagsforkæmpere, fredsaktivister og vegetarer. Som en særlig aktualitet begynder og slutter bogen med den nationale kamp om Slesvig og striden om monarkiets rolle i et moderne demokrati, der med Genforeningen og Påskekuppet begge har 100-års jubilæum i 2020.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside
 


Forfatterfoto af René Karpantschof                                                   
Foto: Johan Karpantschof                                   

De stridbare danskere - Efter enevælden og før demokratiet 1848-1920
René Karpantschof
1. udgave 2019
Hardcover
ISBN: 9788712058045
Antal sider: 544
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 12-11-2019

Kig i bogen

Forfatter

René Karpantschof

René Karpantschof

René Karpantschof, f. 1965, har en kandidatgrad i historie og en ph.d. i sociologi. Læs mere