Angst og engle

Angst og engle

Den spanske syge i Danmark

UDKOMMER 5. MARTS

Læs mere

I 2018 er det 100 år siden, verden blev ramt af den spanske syge – en influenzaepidemi, der dræbte over 50 millioner mennesker. I Danmark døde op mod 18.000 overvejende yngre mennesker i løbet af de to år, epidemien hærgede. Det var den største medicinske katastrofe herhjemme i flere århundreder og en af de største udfordringer, det danske sundhedsvæsen nogensinde har stået over for.

Da epidemien rasede, levede befolkningen i frygt og angst, mens tusindvis af raske danskere frivilligt og selvopofrende hjalp de syge medborgere. Gennem en række beretninger fra danske øjenvidner, nedfældet i perioden 1951 til 1972, og officielle kilder som pressen, Sundhedsstyrelsen og embedslægerne, skildres den dødbringende sygdom helt tæt på. Det er historien om den spanske syge i Danmark fortalt gennem ofre, pårørende, læger, sygeplejersker og andre, der tog sig af de syge.

Der er tale om en overset del af danmarkshistorien, der rummer sin egen dramatik, men som stadig har betydning i dag, fordi vi på et tidspunkt risikerer at blive ramt af en influenzaepidemi med samme høje dødelighed som den spanske syge.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER

Forside
 
 
Forfatterfoto af Hans Trier
 

Angst og engle - Den spanske syge i Danmark
Hans Trier
1. udgave 2018
Hardback
ISBN: 9788712056829
Ca. 250 sider
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfatter

Hans Trier

Hans Trier

Hans Trier, født 1956, er cand.mag. i historie og speciallæge i samfundsmedicin. Læs mere