Overvågningens historie

Overvågningens historie

Fra sorte kabinetter til digital masseovervågning

UDKOMMER 16. NOVEMBER

Læs mere

Overvågningens historie er fortællingen om, hvordan staten igennem historien har overvåget sine borgere – fra 1500-tallets brevspionage til nutidens digitale masseovervågning. Det er en bog om et globalt fænomen, hvor statsmagten og dens væsen snarere end specifikke ideologier eller politiske styreformer er i fokus.

Moderne overvågningssystemer har en iboende tendens til at vokse, ikke mindst i forbindelse med krige og kriser, og 1. Verdenskrig markerer da også masseovervågningens fødsel parallelt med udviklingen af nye overvågningsteknologier. Modsætningen mellem demokrati og overvågning er således blevet mere tydelig i det seneste århundrede.

Overvågningens historie handler ikke mindst om de skandinaviske erfaringer med statslig overvågning, og den sætter især fokus på spændingsforholdet mellem overvågning, statslig sikkerhed og privatlivets fred, som fx har udviklet sig forskelligt i nabostaterne Danmark og Sverige. Bogen trækker trådene helt frem til skandalen omkring Facebook og kommunikationsbureauet Cambridge Analytica i 2018.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER

Forside
 
 
Forfatterfoto af Andreas Marklund                                                                          
Foto: Bjørn Andersson
 


Overvågningens historie - Fra sorte kabinetter til digital masseovervågning
Andreas Marklund
Oversat af: Anders Nygaard
1. udgave 2020
Hardcover
ISBN: 9788712059271
Antal sider: 302
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 16-11-2020

Kig i bogen

Forfatter

Andreas Marklund

Andreas Marklund

Andreas Marklund er historiker og forskningschef på ENIGMA – Museum for post, tele og kommunikation i København. Læs mere