Afvigernes ø

Afvigernes ø

UDKOMMER 22. FEBRUAR

Læs mere

Seksuelle afvigere, utilpassede unge, tyveknægte og sædelighedsforbrydere. Hvor gør man af mennesker, som er uønskede i normalsamfundet, fordi de stikker ud og stikker af? 

Lægen Christian Keller havde en idé. Man placerer dem på en øde ø. I 1911 købte staten Livø i Limfjorden og indrettede en isolationsanstalt, som indtil 1961 husede 743 kriminelle, asociale og moralsk åndssvage mænd. Anbragt på ubestemt tid og på overlægens nåde. Mændene var afskåret fra omverdenen, ofte i årevis, og for mange var flugt, sterilisation eller kastration den eneste udvej. 

Livø Anstaltens historie er fortællingen om en helt central side – og bagside – af velfærdsstatens og demokratiets danmarkshistorie. Den viser, hvordan et land for ikke længe siden behandlede sine afvigere. En enkelt blev senere far til en dansk statsminister. 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse


Forside

Forfatterfoto af Poul Duedahl
Forfatterfoto af Maria Clement Hagstrup                                                
Afvigernes ø
Poul Duedahl & Maria Clement Hagstrup
1. udgave 2023
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712070498
Antal sider: 240
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 22-02-2023

Kig i bogen

Forfattere

Poul Duedahl

Poul Duedahl

Poul Duedahl, f. 1973, er professor i historie på Aalborg Universitet og har udgivet en lang række bøger om forskelligartede emner. Altid med et kulturhistorisk touch. Læs mere

Maria Clement Hagstrup

Maria Clement Hagstrup

Maria Clement Hagstrup f. 1976 er historiker og museumsinspektør på Vesthimmerlands Museum, som har Livø som en del af sit museale ansvarsområde. Læs mere