Kampen om Centraleuropa

Kampen om Centraleuropa

UDKOMMER 13. MAJ

Læs mere

For 100 år siden, da Første Verdenskrig sluttede, var det ikke på forhånd givet, hvordan de gigantiske, centraleuropæiske områder skulle organiseres.

Burde de være præget af tysk kultur, tysk arbejdsmoral, tysk økonomi og tysk historie, uden smålig skelen til hvad de andre folkefærd måtte mene om det? Eller burde der tværtimod oprettes et bælte af selvstændige, demokratiske bufferstater mellem de to evige aggressorer Tyskland og Rusland? Eller hvad med et gigantisk, polskdomineret, multinationalt rige mellem Østersøen og Sortehavet for effektivt at stække Rusland?

I denne bog beskriver historikeren og journalisten Vibe Termansen de bagvedliggende årsager til den udvikling, som Centraleuropa gennemgår i dag. De liberale ledere i Vest frygter, at regeringerne i Polen og Ungarn gør EU svag og splittet ved at forbryde sig mod de fælles værdier, når det gælder demokrati- og retsstatsopfattelse. I Warszawa og Budapest hævder magthaverne derimod, at de beskytter de ægte europæiske værdier mod det dekadente, homoseksuelle, sekulære, vegetariske, cyklende, migrant- og terroristfyldte Vesteuropa.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER
Forside
 

Forfatterfoto af Vibe Termansen
Foto: Ari Mikael Zelenko
 


 
Kampen om Centraleuropa
Vibe Termansen
1. udgave 2019
Hardback
ISBN: 9788712058946
216 sider
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfatter

Vibe Termansen

Vibe Termansen

Vibe Termansen, f. 1977, er historiker og journalist, dækkede i mange år Centraleuropa for Weekendavisen og Information og er netop vendt hjem fra en stilling på Den Danske Ambassade i Warszawa. Læs mere