Europa

Europa

En personlig rejse

Europa. En personlig rejse bygger på et halvt århundredes rejser og erfaringer og fortæller historien om Europa i slutningen af det 20. og begyndelsen af det 21. århundrede.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Europa. En personlig rejse  bygger på et halvt århundredes rejser og erfaringer og fortæller historien om Europa i slutningen af det 20. og begyndelsen af det 21. århundrede. Det er historien om, hvordan vores verdensdel efter i 1945 at være sluppet fri af krigens helvede, langsomt rejste sig igen og blev genopbygget, befriet og forenet og nærmede sig idealet om at blive ”helt, frit og fredeligt”. Og derefter snublede. 

Bogen er fyldt med mennesker, samtaler og anekdoter, der fremstilles med menneskelighed, indsigt og engagement. Det er også en meget personlig beretning: Timothy Garton Ash har brugt en menneskealder på at studere og tænke over Europa, og denne bog er i sig selv fuld af levet liv, lige fra hans fars oplevelse af D-dag til sit eget møde med Frankrig som ung, interviews med polske værftsarbejdere, albanske guerillasoldater og vrede unge i Paris’ fattigste kvarterer, men også rådgivning af regeringsledere og præsidenter i Storbritannien, Europa og USA. 

Europa. En personlig rejse er både den enestående historie om en tid med større fremskridt end nogensinde og en klarsynet beretning om de mange ting, der gik galt, lige fra finanskrisen i 2008 til krigen i Ukraine. Den slutter med en stærk appel til alle det store, gamle kontinents borgere om at forstå og forsvare det, vi i fællesskab har udrettet.

Anmeldelser og omtale

 "Historikeren Timothy Garton Ash leverer en formidabel indføring i Europas historie efter 1945. (...) I hænderne på en både sprænglærd og i særklasse velskrivende forfatter, der øser af kendsgerninger, egne overvejelser, instruktive anekdoter og uforlignelige analyser."
– Jyllands-Posten

"Europa er en yderst læseværdig europahistorie, skrevet med stor professionalisme og et smittende engagement af en historiker, der tør sætte vores flydende samtid på fast form." 
– Information

"Den rejseberetning bliver man klogere af at læse, fordi Garton Ash er en af de mest indsigtsfulde skribenter om Europas nyere historie. Grebet med at kombinere den personlige historie med den store historie er suverænt håndteret, og det i kombination med hans letflydende pen gør læseoplevelsen til en fornøjelse. Det sidste er i øvrigt også lettet af Uffe Gardels fine oversættelse." – Historie-online.dk

"Intellektuelt, vidtforgrenet og dybtgående portræt af det europæiske kontinent og dets mennesker i nyere tid." – Lektørudtalelse

Lyt til interview med Timothy Garton Ash på Historiske Dage

Europa af i går. Efterkrigstidens triumfer og tragedier

For Oxfordhistorikeren Timothy Garton Ash er det svært at komme i tanke om et bedre år i Europas historie end 1989. I årene, der fulgte efter, så det ud som om, at Europa i en form for naturgiven proces skulle bevæge sig mod mere markedsøkonomi og flere demokratiske frihedsrettigheder for alle. Men man tog udviklingen for givet og glemte, at frihed er noget, man til alle tider skal kæmpe for.   

Det er det gennemgående tema i Timothy Garton Ash's personlige Europahistorie ‘Europa’ med originaltitlen ‘Homelands’. På Historiske Dage 2024 taler han med redaktør og journalist Marc-Christoph Wagner med udgangspunkt i erindringsværket. 

Vi kommer blandt andet rundt om faderens udstationering som besættelsessoldat i Tyskland under 2. verdenskrig, om Gartons Ash’s møde med den tidligere tyske kansler Helmuth Kohl og om Østeuropa før og efter jerntæppets fald.  

Lyt til podcasten her

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 


Forside                                                                                                                                                 


Forfatterfoto af Timothy Garton Ash
Foto: Sue Taylor Media
Europa - En personlig rejse
Timothy Garton Ash
Oversat af: Uffe Gardel
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712072591
Antal sider: 460
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 12-10-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 639 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Timothy Garton Ash

Timothy Garton Ash

Timothy Garton Ash, født 1955, var 17 år, da Storbritannien blev medlem af det europæiske fællesskab i 1973, og 65 år da Storbritannien forlod EU i 2020. I den mellemliggende periode har han levet og åndet for europæisk politik. Læs mere