Europa

Europa

En personlig rejse

UDKOMMER 12. OKTOBER

Læs mere

Europa. En personlig rejse  bygger på et halvt århundredes rejser og erfaringer og fortæller historien om Europa i slutningen af det 20. og begyndelsen af det 21. århundrede. Det er historien om, hvordan vores verdensdel efter i 1945 at være sluppet fri af krigens helvede, langsomt rejste sig igen og blev genopbygget, befriet og forenet og nærmede sig idealet om at blive ”helt, frit og fredeligt”. Og derefter snublede. 

Bogen er fyldt med mennesker, samtaler og anekdoter, der fremstilles med menneskelighed, indsigt og engagement. Det er også en meget personlig beretning: Timothy Garton Ash har brugt en menneskealder på at studere og tænke over Europa, og denne bog er i sig selv fuld af levet liv, lige fra hans fars oplevelse af D-dag til sit eget møde med Frankrig som ung, interviews med polske værftsarbejdere, albanske guerillasoldater og vrede unge i Paris’ fattigste kvarterer, men også rådgivning af regeringsledere og præsidenter i Storbritannien, Europa og USA. 

Europa. En personlig historie er både den enestående historie om en tid med større fremskridt end nogensinde og en klarsynet beretning om de mange ting, der gik galt, lige fra finanskrisen i 2008 til krigen i Ukraine. Den slutter med en stærk appel til alle det store, gamle kontinents borgere om at forstå og forsvare det, vi i fællesskab har udrettet.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 


Forside                                                                                                                                                 


Forfatterfoto af Timothy Garton Ash
Foto: Sue Taylor Media
Europa - En personlig rejse
Timothy Garton Ash
Oversat af: Uffe Gardel
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712072591
Antal sider: 460
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 12-10-2023

Kig i bogen

Forfatter

Timothy Garton Ash

Timothy Garton Ash

Timothy Garton Ash, født 1955, var 17 år, da Storbritannien blev medlem af det europæiske fællesskab i 1973, og 55 år da Storbritannien forlod EU i 2020. I den mellemliggende periode har han levet og åndet for europæisk politik. Læs mere