Prægtige rebeller

Prægtige rebeller

De første romantikere og opfindelsen af selvet

Historien om en bemærkelsesværdig gruppe unge oprørere, som gennem deres uenigheder, gensidige støtte, lidenskabelige kærlighedshistorier, hjerteskærende sorg og radikale ideer lancerede Romantikken og inspirerede en ny tids tænkning.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Prægtige rebeller er historien om en bemærkelsesværdig gruppe unge oprørere, som gennem deres uenigheder, gensidige støtte, lidenskabelige kærlighedshistorier, hjerteskærende sorg og radikale ideer lancerede Romantikken og inspirerede en ny tids tænkning. 

Det hele begyndte i den stille tyske universitetsby Jena i 1790’erne, hvor en gruppe tænkere, digtere og forfattere satte selvet i centrum i deres tænkning, i deres forfatterskaber og i deres liv. Denne samling af genier bestod af de berømte digtere Goethe, Schiller og Novalis; de visionære filosoffer Fichte, Schelling og Hegel; de omstridte Schlegel-brødre; og i en vigtig birolle naturvidenskabsmanden Alexander von Humboldt. I centrum stod Caroline Schlegel, som deltog i deres berigende og dybe samtaler om selvet, naturen, identitet og frihed. 

Vi er stadig præget af romantikernes radikale forestillinger om individets kreative potentiale, kunstens og videnskabens betydning og høje mål, naturens enhed og frihedens sande mening. Centralt i denne bog er den moderne konflikt mellem farerne ved egoisme og de spændende muligheder ved fri vilje. Den Franske Revolution kan have ændret det politiske landskab i Europa, men de unge romantikere anstiftede en revolution i sindet, der forvandlede vores verden for altid.

Anmeldelser og omtale

 "Andrea Wulfs genistreg er at tegne disse personer ikke blot som intellektuelle typer, men via deres righoldige brevvekslinger beskrive dem som mennesker. ... Der er tale om en særdeles velskrevet og indsigtsfuld bog om disse intellektuelle vanskelige typer fra Jena, som minder om vor egen, både i deres snævre smålighed, vidtskuende ambitioner og deres forsøg på at udleve deres inderste frihedsfølelser." – Berlingske

”Et uomgængeligt rigt værk. (...) Mundret oversat af Nanna Lund.” – Information

  "… bogen [er] særdeles veloplagt i fortælleglæde og med en skrivestil, der aldrig bliver tung. Det væsentlige i forhold til det definerede emne kommer klart til udtryk, så selv almindelige dødelige ikke-filosoffer kan følge med og skabe sig en form for overblik over fænomenet, både idemæssigt og rent historisk i forhold til tiden og dens tildragelser. Som læser får man skærpet appetitten på at se nærmere på disse tænkere og litterater." – Tidsskriftet Epsilon

"Andrea Wulf skriver, så man ser det hele for sig. … Bogen beskriver en verden, hvor litteratur, filosofi og naturvidenskab havde stor betydning, og det hele bliver fremlagt i et sprog, der er så velformuleret og flydende, at man vender blad på blad for at få det hele med. Den er en skattekiste af tanker om, hvordan vi kan hævde vores individuelle frihed samtidig med, at vi overholder samfundets love og regler." – POV.International

"Bogen er skrevet med stor skønlitterær inspiration, så læseren drages ind i historien om både filosofiske tanker, privatliv og verdenshistorie. Den er utrolig velskrevet og velresearchet og vil blive et must for alle, der skal have med denne periode at gøre. Der er mange personer og tanker i spil, men forfatteren gør alt, hvad hun kan for at oplyse læseren på smuk og pædagogisk vis." 
– Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
ForsideForfatterfoto af Andrea Wulf                       
Foto: Antonina Gern
 
Prægtige rebeller - De første romantikere og opfindelsen af selvet
Andrea Wulf
Oversat af: Nanna Lund
1. udgave 2023
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712071860
Antal sider: 597
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 17-11-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 1135 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Andrea Wulf

Andrea Wulf

Andrea Wulf blev født i 1972 i Indien og flyttede til Tyskland som barn. Læs mere

Lignende bog