Prægtige rebeller

Prægtige rebeller

De første romantikere og opfindelsen af selvet

Historien om en bemærkelsesværdig gruppe unge oprørere, som gennem deres uenigheder, gensidige støtte, lidenskabelige kærlighedshistorier, hjerteskærende sorg og radikale ideer lancerede Romantikken og inspirerede en ny tids tænkning.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Prægtige rebeller er historien om en bemærkelsesværdig gruppe unge oprørere, som gennem deres uenigheder, gensidige støtte, lidenskabelige kærlighedshistorier, hjerteskærende sorg og radikale ideer lancerede Romantikken og inspirerede en ny tids tænkning. 

Det hele begyndte i den stille tyske universitetsby Jena i 1790’erne, hvor en gruppe tænkere, digtere og forfattere satte selvet i centrum i deres tænkning, i deres forfatterskaber og i deres liv. Denne samling af genier bestod af de berømte digtere Goethe, Schiller og Novalis; de visionære filosoffer Fichte, Schelling og Hegel; de omstridte Schlegel-brødre; og i en vigtig birolle naturvidenskabsmanden Alexander von Humboldt. I centrum stod Caroline Schlegel, som deltog i deres berigende og dybe samtaler om selvet, naturen, identitet og frihed. 

Vi er stadig præget af romantikernes radikale forestillinger om individets kreative potentiale, kunstens og videnskabens betydning og høje mål, naturens enhed og frihedens sande mening. Centralt i denne bog er den moderne konflikt mellem farerne ved egoisme og de spændende muligheder ved fri vilje. Den Franske Revolution kan have ændret det politiske landskab i Europa, men de unge romantikere anstiftede en revolution i sindet, der forvandlede vores verden for altid.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
ForsideForfatterfoto af Andrea Wulf                       
Foto: Antonina Gern
 
Prægtige rebeller - De første romantikere og opfindelsen af selvet
Andrea Wulf
Oversat af: Nanna Lund
1. udgave 2023
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712071860
Antal sider: 597
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 17-11-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 1135 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Andrea Wulf

Andrea Wulf

Andrea Wulf blev født i 1972 i Indien og flyttede til Tyskland som barn. Læs mere

Lignende bog