SPQR

SPQR

Det antikke Roms historie

UDKOMMER 8. MARTS

Læs mere

Imperiet, erobringerne, grusomhederne, udskejelserne og myterne – fra Romulus og Remus til Lucretias voldtægt: Det klassiske Rom er vores fællesgods. Og de romerske idealer om statsborgerskab, sikkerhed og individuelle rettigheder er i dag samfundsmæssige normer.

I SPQR anlægger Mary Beard - en af verdens førende forskere i det antikke Roms historie – nye perspektiver på, hvordan en ubetydelig landsby i det centrale Italien kunne udvikle sig til en supermagt, hvordan romerne betragtede sig selv og deres resultater, og hvorfor de stadig er vigtige for os.

Bogen dækker tusind års historie og kaster nyt lys på forholdene i Det Romerske Imperium og Rom i særdeleshed. Mary Beard undersøger, hvordan vi opfatter det gamle Rom og udfordrer de bekvemme historiske forestillinger, der har eksisteret i århundreder. Med et nuanceret blik på klasse, demokratiske kampe og hele befolkningsgrupper, som har været udeladt fra den historiske fortælling, vil SPQR uvægerligt præge de kommende årtiers opfattelse af romersk historie.

SPQR er en forkortelse af Senatus Populusque Romanus (”senatet og det romerske folk”) og er romernes eget udtryk for deres republiks højeste myndighed.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

   
 

Pressemeddelelse
 

ForsideForfatterfoto af Mary Beard
Foto: Caterina Turroni - Lion TV

SPQR - Det antikke Roms historie
Mary Beard
Oversat af: Anders Nygaard
1. udgave 2018
Hardback
ISBN: 9788712055242
624 sider
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen
 

Forfatter

Mary Beard

Mary Beard

Mary Beard, f. 1955, er professor i antikkens historie ved Cambridge University Læs mere

Lignende bog