Juristernes latin

Juristernes latin

Suum Cuique

Juraen og måden at tænke juridisk på blev skabt af romerne i antikken og er et af det gamle Roms vigtigste bidrag til verdenskulturen.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Juraen og måden at tænke juridisk på blev skabt af romerne i antikken og er et af det gamle Roms vigtigste bidrag til verdenskulturen.

De romerske jurister udviklede en eminent god måde at analysere komplicerede retlige spørgsmål på, hvilket endnu i dag præger jurister verden over. Latin var romernes sprog og blev også juraens sprog i næsten 2000 år, og vi finder stadig i juristernes sprog rester af det latinske grundlag. Juristlatin er et særligt fagsprog med fagudtryk og vendinger, som man ikke finder i det litterære latin, der normalt læses i skolen og på universitetet. Denne bog er en indføring i den rige kulturelle verden, som romerretten er en del af. Den er på en gang en lærebog i latin, en indføring i juristlatin og en introduktion til romernes juridiske verden.

Denne bog indgår i serien LATINERKVARTERET, der udgives i samarbejde med Societas Latina Daniae (Latinselskabet).

Anmeldelser og omtale

 ”Charmerende indføring i romerrettens latin (…) en sjov indføring i romerret, uanset om man kan latin eller ej, og de læsere, der kan bare noget latin, vil kunne opleve glæden ved at læse de latinske udtryk i teksterne, der er ret enkle og meget velvalgte.” – Kristeligt Dagblad

Presse

Her kan du finde billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.
 

Forside                                                                                 Juristernes latin - Suum Cuique
Rasmus Gottschalck, Merike Ristikivi & Ditlev Tamm
1. udgave 2019
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712059776
Antal sider: 272
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 02-12-2019

Kig i bogen

Lignende bøger