Danske soldater i Vestindien

Danske soldater i Vestindien

Romantiske forestillinger om Dansk Vestindien er der mange af, og de var sikkert også medvirkende til, at tusindvis af danske mænd lod sig hverve som soldater og gendarmer for at gøre tjeneste i Caribien.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Romantiske forestillinger om Dansk Vestindien er der mange af, og de var sikkert også medvirkende til, at tusindvis af danske mænd lod sig hverve som soldater og gendarmer for at gøre tjeneste i Caribien. Den danske stat overtog øerne i 1755 fra handelsselskabet Vestindisk-Guineisk Kompagni, og samme år blev de første soldater udsendt. Herefter opretholdt de danske myndigheder en militær tilstedeværelse på øerne, indtil de i 1917 blev solgt til USA og skiftede navn til US Virgin Islands. 

Tjenesten i Vestindien var præget af en stor dødelighed som følge af forskellige tropesygdomme, og mange af soldaterne kom til at fortryde, at de havde tegnet kontrakt. Denne bog beskriver, hvordan militæret var organiseret, hvem og hvordan der blev rekrutteret, hvordan soldaterne var uniformeret og udrustet, hvordan de var indkvarteret, samt hvordan deres tjeneste forløb. Som oftest var tjenesten ikke præget af de store udfordringer, og kedsomheden og hjemveen blev holdt stangen med lokal rom, men ved flere lejligheder blev det alligevel alvor for de udstationerede tropper.

Bogen kan også fås på engelsk her

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 


Forside                                                                                                 Forfatterfoto af Karsten Skjold Petersen
Foto: Jens Ammitzbøl Lauridsen
Danske soldater i Vestindien
Karsten Skjold Petersen
1. udgave 2024
Hardcover
ISBN: 9788712075745
Antal sider: 372
Pris: 399,95 kr.
Udgivelsesdato: 24-04-2024

Forlag: Nord Academic

Kig i bogen

Forfatter

Karsten Skjold Petersen

Karsten Skjold Petersen

Karsten Skjold Petersen, f. 1967, er seniorforsker og museumsinspektør på Nationalmuseet med speciale i dansk militær- og krigshistorie. Læs mere