Danske jøder 400 år

Danske jøder 400 år

Set med andres øjne

I november 1622 inviterede Christian 4. de første jøder til at bosætte sig i landet. Det har indtil nu betydet 400 års danmarkshistorie med et jødisk mindretal.

Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

I november 1622 inviterede Christian 4. de første jøder til at bosætte sig i landet. Det har indtil nu betydet 400 års danmarkshistorie med et jødisk mindretal. 

Selvom jøderne i nogle århundreder blev spredt til omkring ti danske byer, har den jødiske minoritet i de sidste 100 år været koncentreret om København. 

Der er tale om en unik integrationshistorie, hvor jøder i Danmark har markeret sig i det danske samfund på en række områder som kunst/kultur, videnskab, politik, erhvervslivet m.m. Den jødiske historie i Danmark er således omfattende. I denne bog fortæller en række ikke-jødiske forfattere om jødedommen og jøderne i Danmark. 

Bogens skribenter omfatter politikere, forskere, kristne og muslimer, som med hver deres vidt forskellige udgangspunkter skriver om de danske jøder. 

Bogens tekster er skrevet af Ane Halsboe-Jørgensen, Martin Schwartz Lausten, Merete Næsbye Christensen, Birthe Rønn Hornbech, Janus Møller Jensen, Otto Rühl, Naveed Baig, Özlem Cekic og Anne Kathrine Giversen.

Anmeldelser og omtale

"... en ualmindelig fin lille bog ... en glimrende introduktion til de danske jøders historie ... Den er let tilgængelig og aldeles fremragende." – Historie-online.dk

"Danske jøder er et stykke fascinerende integrationshistorie. Bogen belyser med sine mange vinkler emnet som en prisme, og man kommer oplyst ud på den anden side. Det er meget fint at skribenterne har vidt forskellig baggrund, og man kommer fra nøgtern forskning til personlige oplevelser." – Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                                                


Forside
 
Danske jøder 400 år - Set med andres øjne
Redigeret af: Henri Goldstein
1. udgave 2023
Softcover
ISBN: 9788712070559
Antal sider: 192
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 16-05-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 294 g (1. oplag)

Kig i bogen