Personlighed og magt

Personlighed og magt

De mennesker som byggede og ødelagde det moderne Europa

I vor tid har vi oplevet enkeltpersoner, som rådede over et skræmmende arsenal af midler til at overtale, tvinge og dræbe andre mennesker.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

I vor tid har vi oplevet enkeltpersoner, som rådede over et skræmmende arsenal af midler til at overtale, tvinge og dræbe andre mennesker. Hele samfund er blevet forandret, og krige udkæmpet, ofte med nådesløs foragt for de mest grundlæggende normer. I spidsen for disse samfund har der stået ledere, hvis personlighed på en eller anden måde satte dem i stand til at gøre, hvad de ville. 

Ian Kershaws nye bog er et overbevisende, klarsynet og intellektuelt udfordrende forsøg på at forstå disse herskere, uanset om de har optrådt på den store scene (Lenin, Stalin, Hitler, Mussolini) eller har haft et mere begrænset virkefelt (Tito, Franco). 

Hvad var det ved disse ledere og den tid, de levede i, som gjorde det muligt for dem at udøve deres magt så hæmningsløst og morderisk? Og hvorfor sluttede denne tid? Som kontrast bruger Kershaw også sine usædvanlige evner til at analysere, hvordan en helt anderledes kreds af ledere anvendte deres magt (Churchill, de Gaulle, Adenauer, Gorbatjov, Thatcher, Kohl). 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
 

Forside
Forfatterfoto af Ian Kershaw
Foto: Mark Kohn Hollandse Hoogte

Personlighed og magt - De mennesker som byggede og ødelagde det moderne Europa
Ian Kershaw
Oversat af: Uffe Gardel
1. udgave 2022
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712065777
Antal sider: 516
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 30-09-2022

Kig i bogen

Forfatter

Ian Kershaw

Ian Kershaw

Ian Kershaw, født 1943, er forfatter og historiker. Læs mere