Christian 2.

Christian 2.

En biografi

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Christian 2. (1481-1559) er en af de mest kendte danske konger. Han var en magtfuld international skikkelse, og da han kom til magten, var han konge af Danmark og Norge og arving til tronen i Sverige. Han er omgærdet at myter og dramatiske historier. Mange kender ham fra Det Stockholmske Blodbad i 1520 (som er forklaringen på hans navn i Sverige: Christian Tyran), fra historierne om hans tvivlrådige sejlads frem og tilbage over Lillebælt utallige gange en vinternat i 1523 og fra kærlighedsforholdet til den smukke Dyveke, hvis mor Sigbrit blev kongens rådgiver. Han er omdrejningspunkt i den måske mest kendte og elskede roman i Danmark, Johannes V. Jensens Kongens Fald.

Og alligevel er der i Danmark ikke skrevet en egentlig biografi om Christian 2. siden 1800-tallet.

Det rådes der nu bod på med historikeren Lars Bisgaards nye biografi, som bl.a. i gennem et rigt brevmateriale kommer tættere på mennesket bag myterne, end man før har været. Biografien fortæller historien om Christians dramatiske liv og tid på kanten til Reformationen, og rydder undervejs op i de mange historier og misforståelser, som knytter sig til hans person.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse

Forside
Forfatterfoto af Lars Bisgaard
Christian 2. - En biografi
Lars Bisgaard
1. udgave 2019
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712056973
Antal sider: 448 sider
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfatter

Lars Bisgaard

Lars Bisgaard

Lars Bisgaard, f. 1958, er lektor ved Institut for Historie, Syddansk Universitet med speciale i dansk historie i senmiddelalder og reformation. Læs mere

Lignende bog