Købmanden, apotekerne og enkerne

Købmanden, apotekerne og enkerne

Historien om Jens Bangs Stenhus

UDKOMMER 19. AUGUST

Læs mere

Jens Bangs Stenhus i Aalborg regnes for et af Nordeuropas allerfineste borgerlige renæssancehuse. Det stod færdig i 1624, og denne bog handler om de mennesker og begivenheder, der siden begyndelsen har sat deres præg på ikke blot husets, men hele Aalborgs historie. Arkitekter, læger, vinhandlere, svenske lejesoldater, danske modstandsfolk, manden bag Gjøltrolden, en gravid tjenestepige, 3½ kg sprængstoffer, fire afhuggede hoveder, en grønlandsk kajak og en plagsom øjenbetændelse har spillet en rolle i historien. Men hovedpersonerne er købmand Jens Bang, der 1623-1624 lod huset bygge som en pragtfuld købmandsgård, samt de senere apotekere og flere af deres enker. Den første apoteker, Friedenreich, rykkede ind i 1670, og forretningen gik i arv fra ham til efterkommere, ægtefæller eller medarbejdere i mere end 300 år. 

På baggrund af et enestående kildemateriale bringer bogen os helt tæt på 400 års købmands- og apotekerliv – fyldt med handelsvarer, lugtesalt, rottegift, kviksølv og et par sejlivede kvinder.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
KOMMER                                                                                                                


Forside
Forfatterfoto af Jakob Ørnbjerg
Foto: Lars Horn
 
Købmanden, apotekerne og enkerne - Historien om Jens Bangs Stenhus
Jakob Ørnbjerg
1. udgave 2024
Hardcover
ISBN: 9788712076711
Antal sider: 360
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 19-08-2024

Forfatter

Jakob Ørnbjerg

Jakob Ørnbjerg

Jakob Ørnbjerg (f. 1976) er kulturhistoriker med flere bøger om byhistorie bag sig. Læs mere