Danmarkshistorien

Danmarkshistorien

Samfund, livsformer og politik

Tværfaglig Danmarkshistorie i ét bind, der beskriver Danmarks udvikling over de lange stræk.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Tværfaglig Danmarkshistorie i ét bind, der beskriver Danmarks udvikling over de lange stræk. Skrevet af en række eksperter fra Københavns Universitet.

Danmarkshistorien finder man først og fremmest historien om folks levevilkår og livsformer fra oldtiden til i dag. Naturligvis kan man også læse om statens og politikkens historie, men den røde tråd er at beskrive, hvordan mennesker har levet her fra før Danmark blev til det Danmark, vi kender i dag. Det sker i fem store kapitler: 

  • Oldtiden fra istid til vikingetid
  • Middelalderen til 1400
  • Senmiddelalder og nyere tid 1400-1850
  • Den industrielle tidsalder 1848-1960 
  • Den nyeste tid fra 1960 til i dag. 

Hvert kapitel behandler faste emner, bl.a. hvad Danmark er på det specifikke tidspunkt, og hvor dets grænser går. Der fortælles om landskabets udseende, om bygninger og boliger, om husstand og familie, erhverv i byen og på landet, om samfundets stænder og klasser og om nye, vigtige ideer i tiden. Det gør det let at få overblik over de vigtigste af de mange temaer i dansk historie.

Bogen er beregnet på to grupper læsere: Dels de historieinteresserede, som gerne vil have en ramme for de mange gode enkelte historier, som man kan møde i alle medier, og dels studerende og gymnasieelever, som har brug for en kort Danmarkshistorie i deres uddannelse. Bogen er imidlertid skrevet på en sådan måde, så selv den, som aldrig har hørt om Danmarks historie før, kan få glæde af bogen.

Presse

Her kan du finde billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.


Forside                                                          

Danmarkshistorien - Samfund, livsformer og politik

Redigeret af Gunner Lind & Palle Roslyng-Jensen
1. udgave 2019
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712057253
Antal sider: 416
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 05-09-2019

Kig i bogen

Lignende bøger