Audienssalen på Frederiksborg Slot

Audienssalen på Frederiksborg Slot

Audienssalen på Frederiksborg Slot er et af de smukkeste og mest interessante barokrum i Danmark.

Pris: 299,95 kr.
Køb
Læs mere

Audienssalen på Frederiksborg Slot er et af de smukkeste og mest interessante barokrum i Danmark. Salen og den tilstødende gallerigang overlevede mirakuløst en slotsbrand i 1859 og er for nylig blevet restaureret, så den fremstår med samme pragt, som da Christian V’s generalbygmester, Lambert van Haven, lod den indrette i 1680’erne. 

Salen har dannet ramme om enevældige kongers modtagelser, og alle udsmykningens elementer smelter sammen i en hyldest til kongen. Mellem de marmorerede paneler er indfældet portrætter af de oldenborgske konger, og ovenover er de danske sejre under Skånske Krig. Fra en kuppel nærmest svæver stukengle ned fra himlen med Christian V’s krone og monogram. 

I denne bog fortælles hele den fascinerende historie om, hvordan det prægtige rum er blevet indrettet og brugt gennem historien, ligesom man kan læse om den omfattende restaurering. Man kan også dykke ned i en række studier, der belyser aspekter af barokken og europæisk hofkultur i 16- og 1700-årene.

Anmeldelser og omtale

"Nyt værk om Audienssalen på Frederiksborg Slot er fornemt arbejde. ... en rigt illustreret og informativ bog ... Det er en helt særlig oplevelse at studere nærbillederne af de mange udsmykninger og vægmalerier, som man af naturlige grunde kun kan opleve med en vis fysisk afstand, når man besøger Audienssalen." – Weekendavisen

Lyt til podcast om bogen

Audienssalen – Et af Danmarks smukkeste rum

Lyt med når Tore Leifer taler med Thomas Lyngby, der har redigeret bogen om Audienssalen, der bragte barokkens nye strømninger fra Italien og Frankrig til Danmark.
De fortæller om den overdådige stuk, nærmest som stivnet flødeskum. Om de små engle for enden af gangen, der trækker forhænget til side, så vi kan komme ind til kongen. Og om den lyse og luftige kuppelsal, der er helt anderledes end noget andet på Frederiksborg.

Presse

Her kan du finde billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
Pressemeddelelse
 

Forside                                                                                                          
Audienssalen på Frederiksborg Slot
Redigeret af: Stefan Pajung, Thomas Lyngby &
1. udgave 2023
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788793229242
Antal sider: 248
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 29-06-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 2400 g (1. oplag)

Kig i bogen