Amalfitavlen

Amalfitavlen

En rejse i middelalderens søretlige univers

Denne bog præsenterer for første gang på dansk en vigtig kilde til middelalderens søret og kaster dermed nyt lys over Middelhavets handelsforbindelser.

Pris: 149,95 kr.
Køb
Læs mere

Denne bog præsenterer for første gang på dansk en vigtig kilde til middelalderens søret og kaster dermed nyt lys over Middelhavets handelsforbindelser. Det drejer sig om et håndskrift, Amalfitavlen, med søretten fra byen Amalfi, der ligger i det sydlige Italien på en af verdens smukkeste kyststrækninger og i dag tiltrækker besøgende fra hele verden.

I middelalderen var Amalfi en blomstrende handelsstad med handelsstationer i adskillige byer, herunder Konstantinopel og Cairo. Håndskriftet, som i denne bog gengives både på latin og i dansk oversættelse, viser, hvor  dygtige indbyggerne i Amalfi var til at organisere søhandelen på måder, som både tog sociale hensyn og udviste opfindsomhed mht. finansiering og afvikling af handelsrejserne.

Bogen giver et førstehåndsindblik i et spændende middelaldersamfund og kan anbefales Italiensrejsende som endnu en lille brik i billedet af dette fascinerende land med dets mange bidrag til europæisk kultur.

Denne bog indgår i serien LATINERKVARTERET, der udgives i samarbejde med (Latinselskabet).

Anmeldelser og omtale

 ”En samling søretsregler kan lyde som en smal udgivelse, men det er det ikke (…) Amalfitavlen er et fint lille vidnesbyrd om en tid, hvor oversøisk handel kun dækkede ganske få af dagliglivets fornødenheder.” – Kristeligt Dagblad

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside                                                                                 Amalfitavlen - En rejse i middelalderens søretlige univers
Axel Kierkegaard, Ditlev Tamm & Kirsten Kierkegaard
1. udgave 2019
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712059790
Antal sider: 92
Pris: 149,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 27-09-2019

Forfattere

Axel Kierkegaard

Axel Kierkegaard, f.1940, cand.jur. og advokat. Læs mere

Ditlev Tamm

Ditlev Tamm

Ditlev Tamm (f. 1946), dr.jur. et phil. og professor emeritus i retshistorie ved Københavns Universitet. Læs mere

Kirsten Kierkegaard

Kirsten Kierkegaard, f. 1945, cand.mag., cand.jur. og advokat. Læs mere

Lignende bøger