Koldkrigere, medløbere og røde lejesvende

Koldkrigere, medløbere og røde lejesvende

Kampen om historien

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Den Kolde Krigs ophør resulterede i et opgør om historien: Om magten til at skrive historien og om retten til at definere, hvem der var de gode, og hvem der var de onde. I Danmark har kampen om historien været særlig voldsom. Beskyldninger om nationalpolitisk svigt, moralsk forræderi og historiemisbrug har præget debatten, hvor gamle regnskaber gøres op i aktuelle magtkampe, hvor historien er taget som gidsel.

Koldkrigere, medløbere og røde lejesvende handler om, hvordan Den Kolde Krig har levet videre som kampplads efter Berlinmurens fald, og hvordan historien er blevet brugt. Diskussionen om Den Kolde Krig handler lige så meget om nutiden og fremtiden, som den handler om fortiden. Og derfor er det afgørende, at vi forstår, hvad der er på spil, når politikere, historikere og andre udlægger vores fælles fortid.

Anmeldelser og omtale

KÅRET TIL ÅRETS HISTORISKE BOG 2017

"Kan stærkt anbefales alle politisk og historie interesserede." – historie-online.dk 

"[Et] afbalancerede og veldokumenterede værk." – Weekendavisen 

"Indsigtsfuld ny bog (...) Med sin betydning for forståelsen af de seneste tre årtiers danske debat er bogen et eksempel på, at et humanistisk ph. d.-stipendium kan kaste meget samfundsnytte af sig." – Information

"En rasende interessant bog." – Noter

 
Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

      

Forside                                                             
 

Forfatterfoto af Rosanna Farbøl
Foto: Henrik Freek Christensen

 
 
Koldkrigere, medløbere og røde lejesvende - Kampen om historien
Rosanna Farbøl
1. udgave 2017
Hardback
ISBN: 9788712055068
Antal sider: 300
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 12-06-2017

Forfatter

Rosanna Farbøl

Rosanna Farbøl

Rosanna Farbøl er ph.d, postdoc, Syddansk Universitet, og ekstern lektor ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet. Læs mere