I ildlinjen

I ildlinjen

H.C. Brodersens krigsdagbog 1914-1919

I sommeren 1914 blev H.C. Brodersen indkaldt til tysk krigstjeneste. Første Verdenskrig var brudt ud, og de unge mænd i Sønderjylland, som dengang hørte under Det Tyske Kejserrige, måtte drage i krig. Brodersen skrev dagbog hele vejen igennem.

- kulturen.nu
Pris: 249,95 kr.
Køb
Læs mere

I sommeren 1914 blev H.C. Brodersen indkaldt til tysk krigstjeneste. Første Verdenskrig var brudt ud, og de unge mænd i Sønderjylland, som dengang hørte under Det Tyske Kejserrige, måtte drage i krig. 

Brodersen skrev dagbog hele vejen igennem – fra indkaldelsen og mobiliseringen til skyttegravenes elendighed på Vestfronten og videre til fransk krigsfangenskab fra oktober 1918, inden han i april 1919 kunne vende hjem. Krigsdagbogen er både elementært spændende og dybt bevægende. Vi møder krigen i al dens forfærdelige gru, samtidig med at vi får et blik ind i de helt særlige forhold, som gjorde sig gældende for sønderjyderne i Den Store Krig. 

Erindringerne blev udgivet første gang i 1933. I denne genudgivelse har historikerne René Rasmussen, Claus Bundgård Christensen og Martin Bo Nørregård bidraget med forord, efterskrift og forklarende kommentarer.

Anmeldelser og omtale

”H. C. Brodersen har bidraget væsentligt til at beskrive en ’almindelig’ skæbne for krigsdeltagere under Første Verdenskrig. Hans skildring er som omtalt nøgtern og velovervejet.” – Tidsskriftet Epsilon

”En fantastisk velskrevet dagbog, trods de barske vilkår den blev til under (...) Hans dagbog er et uafrysteligt vidnesbyrd om krigen i al dens gru og meningsløshed. Og som sådan fortjener den at blive læst til hver en tid, også lige nu i dagens Danmark. Tak for påmindelsen.” – kulturen.nu

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 

Forside                                                                                                   
I ildlinjen - H.C. Brodersens krigsdagbog 1914-1919

1. udgave 2021
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712062776
Antal sider: 202
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 22-01-2021

Med indledning af Martin Bo Nørregård, Claus Bundgård Christensen og René Rasmussen

Kig i bogen