Livsrusen

Livsrusen

En bog om Henrik Pontoppidan

UDKOMMER 11. SEPTEMBER

Læs mere

Den første biografi over Pontoppidan, Nobelprismodtager og forfatter til nogle af dansk litteraturs allerstørste værker.

H.C. Andersen skrev tre selvbiografier, den ene større end den anden. Hans største efterfølger som fortæller, Henrik Pontoppidan (1857-1943), udgav to, den ene mindre end den anden. Andersen krængede ud med sit liv, Pontoppidan pakkede det ind og ned. 

Gennem to menneskealdre har historien måttet nøjes med den viden, Pontoppidan her slap fri, og som et langt stykke ad vejen ganske ukritisk er blevet taget for gode varer. Nu udkommer den store, demaskerende biografi om vores første Nobelpristager, forfatteren til Lykke-Per og en lang række andre af de væsentligste værker, som dansk litteratur kan byde på. Med udgangspunkt i bl.a. mere end 7.000 private breve åbner Livsrusen  den historie, Pontoppidan selv lukkede og forseglede med sit litterære testamente. Den harmoniske og rolige personlighed, som Pontoppidan selv fremstillede, kunne aldrig have skrevet forfatterskabets 40 værker. Halvvejs gennem livet skrev Pontoppidan i et dedikationsdigt til sin anden hustru:

På halv Ration, med splintret Ror
jeg hugged’ i en Storm fra Nord
med Reb i alle Klude.
Hav Tak, at du gik med ombord
i synkefærdig Skude!

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse


Forside
 


Forfatterfoto af Flemming Behrendt                  
Foto: Suste Bonnén         

Livsrusen - En bog om Henrik Pontoppidan
Flemming Behrendt
1. udgave 2019
Hardcover
ISBN: 9788712058694
Antal sider: 704
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag

Kig i bogen

Forfatter

Flemming Behrendt

Flemming Behrendt

Flemming Behrendt, f. 1939, er journalist, forfatter og cand.mag. fra Københavns Universitet. Læs mere