Hippierejsen

Hippierejsen

En selvbiografisk rejseberetning, som portrætterer en tid, hvor verden eksploderede.

- Politiken
Læs mere

”Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg er havnet her. Det er et privathus. Men der er kun et par afghanere, resten af de tilstedeværende er vesterlandske hippier. Jeg kender et par stykker af dem, men ikke så godt. Vi er i en stor stue og alle har taget LSD. Der er lige så meget her, som der var på Noor Hotel juleaften (…) Langsomt forsvinder alt, følelser og tanker og kendskabet til følelser, dufte, lyde og tanker og til sidst til hvem jeg er. Bevidstheden glider ud af kroppen, men er stadig bevidsthed. Tidløs i en tidløs verden.”

I 1967 drog den 20-årige Arne Pjedsted Salomonsen sammen med to venner på en rejse, der skulle ændre hans verden for altid. Over land i en folkevogn gennem Europa, Tyrkiet, Iran, Afghanistan og Pakistan til Indien. Men det var også en indre rejse for at lære sig selv at kende, en vild færd med alle de nye stoffer, som var tilgængelige overalt. Til soundtracket af Dylan, Beatles, Red Squares og Cream.

Hippierejsen er en selvbiografisk rejseberetning, som portrætterer en tid, hvor verden eksploderede. Det var en vild tid og en vild tur ud i ingenmandsland, som nogle aldrig vendte tilbage fra – Steppeulvenes Eik Skaløe, som Arne mødte undervejs, var en af dem som aldrig kom hjem. Det gjorde Arne, og bogen handler også om at finde vejen tilbage og kampen for at tilpasse sig.

Anmeldelser og omtale

 ”… en stor og generøs bog om livets indre og ydre rejser. Mere end aktuel i en coronatid (…) fascinerende. En gave fra og til den indre rejsende, som bor i alle mennesker.” – Politiken

”… har en evne til at formidle stoffet til os med meget høj gennemslagskraft (…) uhyre velskrevet.” – bogsyn.dk

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse
Forside
 
                                                                              
 

Forfatterfoto af Arne Pjedsted Salomonsen  
Foto: Privat                                                                                  
 
Hippierejsen
Arne Pjedsted Salomonsen
1. udgave 2020
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712057925
Antal sider: 309
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 02-06-2020

Kig i bogen

Forfatter

Arne Pjedsted Salomonsen

Arne Pjedsted Salomonsen

Arne Pjedsted Salomonsen, f. 1946, har arbejdet som kunstner hele sit liv. Læs mere