Nær død

Nær død

En opdagelsesrejse i videnskab og liv

Alle, der har haft en nærdødsoplevelse, udtrykker, at de ikke kan leve videre som før; verden er forandret på godt og ondt.

Læs mere

Et menneske, der er tæt på at dø, kan opleve at træde ind i en grænsetilstand mellem liv og død. I den grænsetilstand får mennesket en helt ny slags erfaringer i en virkelighed, der er anderledes end den, vi kender til. Dette kaldes en nærdødsoplevelse.

Da Siri Agnes Karlsen i 2017 vågnede af koma efter et pludseligt sygdomsudbrud, var det med en klar og stærk erindring om en oplevelse, der helt overskred alt, hvad hun kendte til. Det var ikke en drøm, men en oplevelse i en anden virkelighed. En nærdødsoplevelse.

Alle, der har haft en nærdødsoplevelse, udtrykker, at de ikke kan leve videre som før; verden er forandret på godt og ondt.

Denne bog handler om, hvad en nærdødsoplevelse er, og hvordan man integrerer den i sit liv. Siri Agnes Karlsen giver et enestående indblik i fænomenet ved at skildre sine egne og andre nærdødsopleveres erfaringer samt vestlig nærdødsforskning, kombineret med viden fra bl.a. hjerneforskning, kvantefysik, psykologi og teologi. Som hun skriver i bogen: ”Vi kender ikke døden. Men vi har åbenbart adgang til et nøglehul.”

Anmeldelser og omtale

”En del af Nyt Aspekt-læserne vil sætte pris på at læse om de åndelige åbninger og psykiske evner, som en ndo kan medføre (...) Den er også velskrevet. Begge tomler op!” – Magasinet Nyt Aspekt

"Bogen efterlod mig med et stærkt indtryk, og med refleksioner omkring hvordan det kan være at vågne igen efter at have været død eller i koma, og om livet som sådant." – Forstyrrelsen

Podcastserie om nærdødsoplevelser

Podcastserien Er jeg Levende eller Død? er produceret af Rakkerpak Productions for Gads Forlag.

Tilrettelæggelse og oplæsning: Dorte Palle
Optagelse & redigering: Linda Nygaard
Oplæsning: Lauge Hendriksen
Forfatter og fortæller: Siri Karlsen

Vores måleinstrumenter peger på, at der ingen aktivitet er i hjernen, men en markant del af mennesker der har oplevet nærdødsoplevelser og overlevede, kommer ud af tilstanden og beretter vældig livagtigt. Den manglende hjerneaktivitet koblet med de enslydende beretninger peger på, at der findes en grænsetilstand, hvor bevidstheden arbejder på højtryk under meget sparsomme vilkår. Man kan selv i sin vildeste fantasi ikke forestille sig, hvad man vil komme ud for nær døden, før man oplever det. Men i denne podcastserie vil vi prøve at belyse fænomenet.

Vi følger forfatter Siri Karlsens opdagelsesrejse mellem himmel og jord. Vi hører hendes egen oplevelser om den nære død, og på sin vej møder Siri eksperter, der ud fra hvert deres videnskabelige vinkel hjælper os med at prøve at forstå det uforståelige i grænselandet mellem liv og død.

AFSNIT 1: DA JEG SELV VAR NÆR DØD

 

Forfatter Siri Karlsen fortæller om sine egne nærdødsoplevelser. Vi ved meget lidt om, hvad der sker, når vi dør. Men vi kan få en ide om, hvad der kommer til at ske, fra mennesker der har været tæt på at dø og har en nærdødsoplevelse. 

Lyt til afsnittet HER

AFSNIT 2: HVAD VED VI OM NÆRDØDSOPLEVELSER 1

 

Med professor i systematisk teologi ved Københavns Universitet Niels Henrik Gregersen. Vi ved meget lidt om, hvad der sker, når vi dør. Men vi kan få en ide om, hvad der kommer til at ske, fra mennesker der har været tæt på at dø og har en nærdødsoplevelse. 

Lyt til afsnittet HER

AFSNIT 3: HVAD VED VI OM NÆRDØDSOPLEVELSER 2

 

Med professor i teoretisk højenergifysik ved Niels Bohr Instituttet Holger Bech Nielsen. Vi ved meget lidt om, hvad der sker, når vi dør. Men vi kan få en ide om, hvad der kommer til at ske, fra mennesker der har været tæt på at dø og har en nærdødsoplevelse. 

Lyt til afsnittet HER

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse
 


Forside                                                                               
Forfatterfoto af Siri Agnes Karlsen                                                                 
Foto: Ditte Capion
Nær død - En opdagelsesrejse i videnskab og liv
Siri Agnes Karlsen
1. udgave 2020
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712060413
Antal sider: 304
Pris: 299,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 27-03-2020

Kig i bogen

Forfatter

Siri Agnes Karlsen

Siri Agnes Karlsen

Siri Agnes Karlsen, f. 1963, cand.mag. i dansk og idræt, certificeret coach, hjertehealer og spirituel terapeut. Læs mere