At leve med AD(H)D som kvinde

At leve med AD(H)D som kvinde

ADHD og ADD er opmærksomhedsforstyrrelser, der påvirker adskillige aspekter af livet, og som kan vise sig på forskellig vis med en myriade af symptomer.

Pris: 269,95 kr.
Køb
Læs mere

ADHD og ADD er opmærksomhedsforstyrrelser, der påvirker adskillige aspekter af livet, og som kan vise sig på forskellig vis med en myriade af symptomer. 

AD(H)D overses hyppigt hos kvinder, og målgruppen for denne bog er kvinder, der mistænker, at de kan have en opmærksomhedsforstyrrelse eller allerede lever med AD(H)D, samt deres pårørende og fagpersoner. 

Bogen beskriver, hvordan symptomerne på AD(H)D ændrer sig i takt med kroppens hormonelle svingninger, fx i puberteten, igennem menstruationscyklus, ved graviditet og i overgangsalderen. Bogen indeholder en grundig beskrivelse af symptomer, udredning og behandling, samt hvordan forstyrrelsen adskiller sig fra andre psykiatriske lidelser. 

I bogen fortæller en række kvinder om deres liv med AD(H)D, herunder udfordringer og glæder i en hverdag med uddannelse, arbejdsliv, parforhold og familieliv samt kampen for at nå frem til den rigtige diagnose. 

Indholdsfortegnelse

Sidehenvisningerne i bogens indholdsfortegnelse er beklagevis ikke korrekte. Indholdsfortegnelsen med korrekte sidehenvisninger kan downloades her.

Anmeldelser og omtale

 "At leve med AD(H)D som kvinde giver et glimrende og grundigt indblik i, hvor svært det kan være at have især ADHD, når man er udelukket fra de psykologiske, pædagogiske og medicinske tiltag, som diagnosticerede kan få tilbudt. ... forfatterne går i både dybden og bredden med barske symptomer og de triste konsekvenser af ikke kun den manglende diagnostik og behandling, men også selve sygdommen ..." – Sundhedspolitisk tidsskrift

"Den er overskueligt opbygget, gør brug af nyeste forskning og kan derfor med fordel anvendes som referenceramme af fagpersoner eller studerende på sundhedsuddannelser. ... Bogen gør fint brug af illustrationer, metoder, teorier og klare definitioner af diagnosen. ... Samlet set er bogen vellykket og bidrager med vigtig viden om en diagnose, som i mange år ikke er tilskrevet kvinder." – Sygeplejersken

"Bogen kan absolut anbefales, til patienter og pårørende, men ikke mindst til fagpersoner, der vil orientere sig både bredt og grundigt i dette vigtige emne: kvinder med ADHD."  Ugeskrift for Læger

 

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                                         


Forside


Forfatterfoto af Charlotte Jokumsen
Foto: Kåre Viemose
 
Forfatterfoto af Christina Wex
At leve med AD(H)D som kvinde
Charlotte Jokumsen, Eva Poulsen & Christina Wex
1. udgave 2023
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712059561
Antal sider: 190
Pris: 269,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 14-06-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 254 g (1. oplag)

Kig i bogen


Forfattere

Charlotte Jokumsen

Charlotte Jokumsen

Charlotte Jokumsen (f. 1963) er uddannet læge ved Aarhus og Københavns Universitet. Læs mere

Eva Poulsen

Eva Poulsen (f. 1992) er uddannet læge ved Aarhus Universitet. Hun er læge på Afdeling for Hjertesygdomme, Aarhus Universitetshospital, bachelor i psykologi ved University of Colorado, ACT-terapeut og stifter af Studenterlinjen. Læs mere

Christina Wex

Christina Wex

Christina Wex, f. 1964, er cand.mag., journalist og forfatter/medforfatter til flere bøger. Læs mere