Søvnløs

Søvnløs

Tusind vågne nætter og jagten på en løsning

En spændende, morsom og klog bog for alle, som ligger vågne om natten og tænker på hvorfor – og så er bogen til dem, der ligger ved siden af.

Læs mere

Søvnløs er en spændende, morsom og klog bog for alle, som ligger vågne om natten og tænker på hvorfor – og så er bogen til dem, der ligger ved siden af.

I seksten år har norske Anders Bortne været søvnløs. Flere gange har han forsøgt at få hjælp, uden resultat. Men nu er han nødt til at gøre noget. Han har to små børn, en kone og fuldtidsjob, så det går ikke længere at befinde sig i en zombietilstand.

Ingenting skal være uprøvet: sovemedicin, yoga, urter, akupunktur, hypnose. Anders Bortne leder overalt efter en kur, og de løsninger, han finder i sin jagt på søvnen, er både hovedrystende, øjenåbnende og lattervækkende. Under jagten vokser også en anden historie frem. For hvad ved vi om døgnets vigtigste timer? Hvordan ser søvnens historie ud? Og hvorfor skal vi egentlig sove?

I Danmark – som i Norge – er søvnløshed udbredt. Den seneste nationale sundhedsprofil herhjemme viser eksempelvis, at 41 procent af de voksne danskere har været generet af søvnproblemer inden for de seneste 14 dage.

Men løsningen på søvnløsheden er ofte tættere på, end man tror. I Anders Bortnes tilfælde lå den lige på den anden side af gaden.

Anmeldelser og omtale

 ”Blandt de mange bøger om søvnløshed, der hober sig op på natbordet, udmærker denne sig ved to ting: Den er meget lidt instruktiv, og den er sjov (…) Man holder virkelig med familiefaderen, musikeren og forfatteren gennem hele hans fumletumlejagt på den forsvundne skat: den gode nattesøvn.” – Politiken

  ”Det er en fin, anderledes måde at skrive en selvhjælpsbog på. Smil af galgenhumoren, og undersøg søvnen sammen med Anders.” – Magasinet LIV

”I stedet for at få en masse råd om, hvordan du sikrer din nattesøvn, får du den oplevede version. Den gør indtryk, og samtidig er der stor troværdighed bag de overvejelser og konklusioner, forfatteren har gjort sig undervejs.” – Psykologi

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse

Forside
 

Forfatterfoto af Anders Bortne                                        
Foto: Agnete Brun 
 


 
Søvnløs - Tusind vågne nætter og jagten på en løsning
Anders Bortne
Oversat af: Søren Vinterberg
1. udgave 2020
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712059431
Antal sider: 256
Pris: 249,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 02-03-2020

Kig i bogen

Forfatter

Anders Bortne

Anders Bortne

Anders Bortne, f. 1973, er musiker, tegneserieskaber, forfatter og søvnløs. Læs mere