IQ 75

IQ 75

Erling og åndssvageforsorgen

UDKOMMER 28. JANUAR

Læs mere

Den glemte Danmarkshistorie 

Defekte, undermålere og minusindivider. Åndssvage har haft mange navne i tidens løb. Det gælder også Erling Frederiksen, hvis lange rejse gennem danske institutioner begyndte kort efter fødslen i 1941. I over 40 år var Erling anbragt uden for hjemmet. IQ 75  giver svarene på, hvorfor det skete for ham og mange andre. 

Erlings fortælling væver sig ind i en større, men glemt historie. Danmark var foregangsland, når det drejede sig om indgreb over for de åndssvage. Kastration, sterilisation og det hvide snit blev udført i et omfang, som det er vanskeligt at finde sidestykke til i andre lande. Siden vandt nye ideer om menneskerettigheder, ligestilling og integration frem. De anbragte skulle ud fra de store institutioner og have en så normal tilværelse som muligt. Det førte til et af danmarkshistoriens største sociale eksperimenter. 

Gennem omfattende arkivundersøgelser og interviews med tidligere anbragte og ansatte fortæller IQ 75 historien om åndssvageforsorgen fra 1800-tallet til i dag.

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse 
KOMMER                                                                                                           


Forside
Forfatterfoto af Jesper Vaczy Kragh
Foto: Mikkel Møller Jørgensen
 
IQ 75 - Erling og åndssvageforsorgen
Jesper Vaczy Kragh
1. udgave 2022
Hardcover m. smudsomslag
ISBN: 9788712066316
Antal sider: 344
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 28-01-2022

Kig i bogen

Forfatter

Jesper Vaczy Kragh

Jesper Vaczy Kragh

Jesper Vaczy Kragh er ph.d. i medicinhistorie og forfatter til en række bøger om psykiatri og udsatte gruppers historie. Læs mere