Under sejl

Under sejl

Til Asien, Afrika og Amerika

Bogen fortæller historien om de danske langfarter i sejlskibenes tid.

-Jyllands-Posten
Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Under sejl  fortæller historien om de danske langfarter i sejlskibenes tid. Både de dramatiske med mytteri, slaveoprør, sygdom og forlis og dem, hvor det meste gik som planlagt: hårdt arbejde, kummerlige forhold og lasten fuld af værdifuldt gods på vejen hjem. 

De allerlængste sørejser fra begyndelsen af 1600-tallet til midt i 1800-tallet gik oftest til de danske tropekolonier – Trankebar, Guldkysten og De Vestindiske Øer – eller til Kina og Sydamerika. Under sejl giver for første gang en samlet fremstilling af langfarterne under dansk flag, hvor handelsflådens største skibe var hjemmefra i flere år ad gangen. 

Bogen fortæller om navigation, mandskaber, forplejning, justits og kvinder, og den følger udviklingen i sejlruter og sejltider. Man kommer tæt på sømændene, fra små skibsdrenge til erfarne kaptajner. 

Bogen udgives i samarbejde med M/S Museet for Søfart.

Anmeldelser og omtale

 "... Erik Gøbel udruller på fornemste vis historien om Danmarks farlige, men indbringende sejlskibstogter i perioden 1600-1850 i dette pragtværk om det lille land og den store søfartsnation. (...) Gøbel er en af tidens mest velskrivende og grundige historikere med speciale i den danske kolonihistorie (…) Sjældent har der været mindre tvivl om dommen efter læsning af et faghistorisk værk som i dette tilfælde: seks stjerner. (...) Det kan kun anbefales at stå til søs med Erik Gøbel som navigatør. Det udvider horisonten!"– Jyllands-Posten

 "Erik Gøbel giver ikke bare i dette nye standardværk en fornem oversigt over danske sejladser, men også over forholdene for sømænd, kvinder, slaver og andre. Han øser af et righoldigt kildemateriale fra handelsselskaberne og officielle myndigheders arkiver og har samlet det til en særdeles spændende fortælling." – Bent Blüdnikow, Berlingske

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
 

Pressemeddelelse                                                                                                 




 

Forside            


Under sejl - Til Asien, Afrika og Amerika
Erik Gøbel
1. udgave 2021
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712065166
Antal sider: 416
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 18-11-2021

Kig i bogen

Lignende bog