Marin Barleti

Marin Barleti

En renæssancehumanist i gæstfrihedens by

Den albanske humanist og præst Marin Barleti er en af Europas betydeligste fortællere.

Pris: 199,95 kr.
Køb
Læs mere

Den albanske humanist og præst Marin Barleti (ca. 1460-efter 1512) er en af Europas betydeligste fortællere. Hans biografi af nationalhelten Gjergj Kastrioti Skanderbeg (1405-68) blev en international bestseller, der i århundreder inspirerede til episke digte, dramaer, operaer m.m. Bogen var også kendt i Danmark, og den var grundlag for at Holberg regnede Skanderbeg for verdenshistoriens største helt. Desuden skrev Barleti en bevægende skildring af et heltemodigt borgerkollektiv i den lille albanske by Shkodra, hvor han selv var vokset op. Den var på hans tid en forpost i Venedigs imperium. I 1478 deltog han i forsvaret af byen, som blev angrebet og belejret af den osmanniske sultan Mehmed Erobreren.

Barleti levede som flygtning i Venedig da han skrev sine store latinske værker. Begge hans heltehistorier er præget af en smertelig modsætning mellem forfatterens anerkendelse af Venedigs gæstfrihed og hans protest mod den fornemme bys holdning til begivenhederne.

LATINERKVARTERET er en serie af bøger, som har til formål at formidle kendskabet til latin og latinsk kultur i antikken og senere.

LATINERKVARTERET udgives i samarbejde med Societas Latina Daniae (Latinselskabet).

Presse

Her kan du finde billedmateriale.

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.
 

Forside                                                                                 Marin Barleti - En renæssancehumanist i gæstfrihedens by
Minna Skafte Jensen
1. udgave 2022
Softcover m. flapper
ISBN: 9788712069959
Antal sider: 128
Pris: 199,95 kr.
Serie: Latinerkvarteret
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 12-08-2022

Kig i bogen