De små skibe

De små skibe

Store historier om modeller, søfart og saltvand

En fascinerende historie om ny og gammel skibsteknologi, om tradition og rødder og om håb for fremtiden.

Pris: 349,95 kr.
Køb
Læs mere

Skibsmodeller er legetøj for børn og voksne, arbejdsredskaber for skibsingeniører og skibstømrere, de er pral, håndværk og mindeprojekter. I århundreder blev de bygget som modeller, inden man byggede skibet i virkeligheden, som konstruktionstegninger i 3D. Og igennem århundreder har skibsmodellerne været hobby eller tidsfordriv for gamle søfolk, krigsfanger eller bare entusiaster med saltvand i hjertet. 

De små skibe fortæller en fascinerende historie om ny og gammel skibsteknologi, om tradition og rødder og om håb for fremtiden. Vi finder skibsmodellerne over det hele. Hængende fra kirkelofter over hele landet, i montrer på rederikontorer i hele verden. Skonnerter, fregatter og slagskibe fylder hobbyrum og værksteder, nænsomt udstyret af pertentlige hænder – og nogle gange på næsten uforklarlig vis samlet i flasker. 

Modellerne er også små og meget nøjagtige indgange til søfartshistoriens mange store og fantastiske fortællinger – historier fra hjemlige farvande og fjerne lande. I bogen sejler forfatteren gennem verdenskrige, udvandringsbølger, velfærdssamfund og en lang række af teknologiske revolutioner, hvor træ blev afløst af metal, sejl af damp og damp af diesel. Og de viser en forunderlig global udvikling i opfindsomhed, forbrug og levevis.

Anmeldelser og omtale

"Denne bog er som en rigtig smuk model, der er lagt stor passion i undervejs. … Med nærvær og entusiasme blandes forfatterens meget store viden, til en særlig bog, der favner skibene ganske flot. Det var en rigtig dejlig oplevelse at læse bogen." – historie-online.dk

"De er fascinerende og smukke de mange modelskibe der findes rundtomkring i Danmark og på M/S Museet for Søfart, så det er på høje tid med denne bog. De mange billeder taler for sig selv og teksten navigerer problemløst rundt i sine beskrivelser, forklaringer og vurderinger. Som læser fornemmer man forfatterens dedikation til emnet, samt hans meget brede viden inden for dette felt. En bog der er guld værd for den rigtige læser." – Lektørudtalelse

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

     
  Pressemeddelelse

Forside
     
 
  Forfatterfoto af Thorbjørn Thaarup                                                                        
Foto: Camilla Hylleberg                                     
 


     
De små skibe - Store historier om modeller, søfart og saltvand
Thorbjørn Thaarup
1. udgave 2024
Hardcover m. halvbind
ISBN: 9788712074557
Antal sider: 344
Pris: 349,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 29-02-2024

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 2200 g (1. oplag)

Kig i bogen

Forfatter

Thorbjørn Thaarup

Thorbjørn Thaarup

Thorbjørn Thaarup (f. 1979) er historiker, geograf og museumsinspektør på M/S Museet for Søfart. Læs mere