Dansk idrætspolitik

Dansk idrætspolitik

Idrætten i Kulturministeriet gennem 50 år

Dansk idrætspolitik fortæller idrætspolitikkens historie, siden Kulturministeriet begyndte at forholde sig til idrætten i starten af 1970’erne.

Pris: 399,95 kr.
Køb
Læs mere

Idrætten er i næsten alle henseender den mest omfangsrige del af dansk kulturliv. Den er langt den største modtager af offentlige midler. Den aktiverer en større del af befolkningen end nogen anden kulturel aktivitet. Den tilskrives uvurderlige kvaliteter for befolkningens identitetsfornemmelse og sammenhold. Den præger sprog og opdragelse og tilbyder legende udfoldelse, målrettet præstation, jagten på sundhed og fascinerende medieoplevelser. 

Alligevel bliver kulturpolitikkens mål og principper alt for ofte tilsidesat, når idrætten gøres til genstand for politiske overvejelser og beslutninger. 

Dansk idrætspolitik fortæller idrætspolitikkens historie, siden Kulturministeriet begyndte at forholde sig til idrætten i starten af 1970’erne. Perioden har været fuld af spændinger mellem den politiske respekt for idrætsorganisationernes selvstændige forvaltning af de statslige tilskud og skiftende kulturministres forsøg på at få direkte indflydelse på midlernes anvendelse. 

Forfatterne har været aktive medspillere i udviklingen. De går bag kulisserne og beskriver konflikter og magtkampe, når staten har blandet sig i for eksempel den frivillige sektor, eliteidrættens vilkår, breddeidrættens udviklingsmuligheder, anvendelsen af de statslige tilskud samt bekæmpelsen af doping. 

Anmeldelser og omtale

 "Det her er på mange måder en bog, som har været savnet, men som nu endelig er kommet … en bog, der er gedigen, gennemarbejdet og underholdende." – Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, tidligere kulturminister og idrætsordfører

"Dansk Idrætspolitik giver et grundigt overblik over idrætspolitikkens historie de seneste 50 år og diskuterer også dansk idræts fremtidige rolle i kulturen." – Information

"... en vigtig dokumentation og kildesamling." – Kulturkapellet

Presse

Her kan du finde pressemeddelelse og billedmateriale. 

Alle billeder skal bruges ifølge med omtale eller anmeldelse af bogen, og med tydelig kildeangivelse/fotografkreditering.

Pressemeddelelse                                                                                    


Forside
 
Dansk idrætspolitik - Idrætten i Kulturministeriet gennem 50 år
Claus Bøje & Søren Riiskjær
1. udgave 2023
Hardcover
ISBN: 9788712071259
Antal sider: 312
Pris: 399,95 kr.
Udgiver: Gads Forlag
Udgivelsesdato: 02-05-2023

CO2e-aftryk pr. eksemplar: 1890 g (1. oplag)

Kig i bogen